Nieuws

 

‘Hufterfeiten’ vallen onder strafrecht

 

30 Dec 2014 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

roodkruis

 

Vanaf januari vallen nieuwe verkeersovertredingen onder het strafrecht. Minister Opstelten wil op deze manier ‘verkeershufters’ uit de anonimiteit halen. Bij de bestraffing van deze feiten zal ook rekening gehouden worden met het verleden van de persoon. vaker een van deze verkeersovertredingen begaan? dan zal de sanctie zwaarder uitvallen. Onder de  hufterfeiten valt bijvoorbeeld  het negeren van een rood kruis, of iemand die zich moeilijk voortbeweegt niet voor laten gaan. De hele lijst met hufterfeiten vindt u hier!

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Leren van onze Duitse buren

 

02 Dec 2014 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

Fahrlehrercongress2

 

 

Dation was in het weekend van 15 november aanwezig op het Duitse Rijscholencongres te Berlijn. Doel voor Dation was om hier te leren van onze Duitse buren en de goede punten uit de rijopleiding mee te nemen in ons Dashboard voor Nederland en België.
Een van de zaken die in Duitsland erg sterk is, is de match tussen theorie en de praktijk. De leerling en instructeur hebben beide digitaal toegang tot de instructiekaart en zien hierin precies wat er de afgelopen en de komende les gaat gebeuren. Hierin wordt theorie (oefenmateriaal) aangeboden die aansluit op de komende praktijkles. Een zeer praktisch idee voor Dashboard en RijbewijsApp!

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

CBR Prijswijzigingen 2015

 

11 Nov 2014 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 CBR3

 

Het CBR heeft haar nieuwe prijzen voor 2015 vrijgegeven. De minister heeft de prijzen goedgekeurd. De gemiddelde stijging van de prijzen is 3.9 procent. Binnenkort zal u een nieuwsbrief ontvangen met daarin een handleiding hoe u deze prijzen kan aanpassen in uw systeem.

 

Het is van belang om deze prijzen in uw dashboard tijdig aan te passen, achteraf corrigeren door middel van een correctiefactuur kost onnodig veel tijd. Door deze aanpassingen door te voeren blijft uw administratie juist en up-to-date.

 

 

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

2800 meldingen gevaarlijke wegen

 

04 Nov 2014 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

provinciale-weg-ANP-1600_0

 

De ANWB presenteerde vandaag een verslag van gevaarlijke provinciale wegen in Nederland. Weggebruikers konden aangeven wat zij gevaarlijke punten vonden in het Nederlandse wegennetwerk. De opmerkingen zijn zeer divers; van te weinig verlichting op de wegen as inhalen op tweebaanswegen. In Nederland vallen per jaar rond de 570 verkeersdoden en 20.000 gewonden. Een kwart hiervan wordt veroorzaakt op provinciale wegen.

 

De ANWB heeft elke provincie een lijst gegeven met de gevaarlijkste punten in hun provincie, samen met het advies om deze te verbeteren. Volgens de ANWB zal dat in de komende 20 jaar 13.500 verkeersslachtoffers schelen. De meeste meldingen over gevaarlijke punten kwamen uit Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. Provincies met de minste meldingen waren Flevoland en Drenthe.

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Lesauto testdag groot succes!

 

06 Oct 2014 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

jeroeninactie

 

16 september vond de lesauto testdag plaats, en Dation was ook van de partij!
Gewapend met ons nieuwste speeltje, een touchscreen van 2 bij 1 meter lieten wij rijschoolhoudend Nederland zien waar wij voor staan.
Veel van u is gestopt voor een praatje of om te kijken naar nieuwe functionaliteiten als Adyen of Klantenvertellen.

 

De workshop -10 tips om succesvol te ondernemen- kende veel interactie en was daardoor interessant om te geven én bij te wonen.
Wij hopen u volgend jaar weer te zien bij één van de beurzen waarop wij aanwezig zijn.

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws