Nieuws

 

CBR waarschuwt voor reserveringssites

 

24 Aug 2015 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

CBR3

Het CBR waarschuwt via social media voor websites die theorie-examens verkopen voor een hogere prijs dan het CBR.
Het is in zichzelf geen probleem dat dit aangeboden wordt, zegt woordvoerder Nathalie Dingeldein. Echter moet de persoon in kwestie zich er wel bewust van zijn met welke partij zij te maken hebben.

 

Een theorie-examen bij het CBR kost 28,55. Een theorie-examen kan ook via de rijschool worden aangeschaft met mogelijk een extra rijles of een theorie cursus ingesloten

 

Als men het CBR googled komen er boven de officiële CBR website enkele andere websites te staan die cbr in hun naam hebben staan, waardoor het lijkt alsof het om een officiële website van het CBR gaat.
Hier worden extra hoge kosten gerekend voor de aanschaf van een theorie-examen. Dit mag, maar omdat sommige personen dachten dat zij hier met het CBR te maken hadden heeft het CBR besloten mensen alert te maken op het bestaan van deze websites.

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Uitnodiging workshop Dation

 

06 Aug 2015 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

lesautotestdag2012-150x150

Dit jaar organiseert Dation exclusief voor alle Dation-gebruikers een gratis workshop ‘up-to-date met Dation’.

 

Tijdens deze workshop geven wij een demonstratie op de recente updates in uw Dashboard en geven we u een blik op de komende maanden.
Na afloop bent u welkom in de Dation lounge voor een drankje en om met Dation medewerkers en collega rijscholen bij te praten.

 

1. Schrijf u in voor de Lesauto Testdag 2015
2. Meld u aan voor de workshop van Dation

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Ouderbetrekking door middel van de RijbewijsApp

 

06 Jul 2015 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

RijbewijsApp

In toenemende mate worden ook ouders actiever op smartphones en tablets. Uit onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de rijopleidingen wordt betaald door de ouders van de leerling. Deze betalende ouders willen tegenwoordig meer transparantie en online inzage in zaken waar ze voor betalen. Een unieke kansom je als rijschool te onderscheiden door hier slim op in te spelen!
Met RijbewijsApp is het nu ook mogelijk om ouders een login-code voor de app te sturen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de vorderingenkaart van hun kind inkijken, maar bijvoorbeeld ook een wedstrijdje “theorie oefenen” spelen om te kijken wie de theorie het beste beheerst.

 

De meerwaarde die u hiermee biedt aan uw klanten?
Het hele gezin wordt betrokken in de rijopleiding van uw rijschool en bovendien biedt u ook buiten de lesauto een uitstekende en transparante service. Dit is absoluut uniek op dit niveau en echte USP voor uw rijschool!

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Update: Vorderingen in de RijbewijsApp

 

08 Jun 2015 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

achievements

We blijven innoveren! Het is nu mogelijk de vorderingenkaart in de RijbewijsApp te bekijken.
Leerlingen en ouders kunnen op deze manier zelf de vorderingen bekijken.
Door middel van rode, groene en neutrale icoontjes kan er in een oogopslag gezien worden hoe de leerling ervoor staat.
Vorderingen kunnen per les en apart bekeken worden, waarbij een grafiek de vordering van de leerling over tijd verduidelijkt.

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

 

Lancering nieuwe module voor ADR opleidingen

 

22 Apr 2015 - Nieuwscategorie: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws

 

adr_tablet_ct_nascholing

Dation heeft een module gelanceerd om de planning van beroepsopleidingen en Code95 sneller en eenvoudiger in te richten. Met deze software kunnen rijscholen alle beroepsopleidingen plannen, administreren, registreren en communiceren. Inmiddels is hierin een extra mogelijkheid beschikbaar gekomen, namelijk het eenvoudig en compleet verwerken van ADR-trainingen. Wij proberen het opleiders met deze extra’s zo makkelijk mogelijk te maken.

 

De grootste uitdaging binnen de ADR-module zat hem in de planning van de opleiding.Er zijn acht varianten van de ADR die de kandidaat kan volgen, waarbij elke variant op een specifiek moment, gedurende de opleiding valt. Normaliter houdt de opleider hier met een Excel-schema bij wie op welk moment gepland wordt, maar onze tool vult de kandidaten automatisch op de juiste momenten in. Het is binnen de ADR-module dus mogelijk om verschillende trainingen te combineren in één ADR opleiding. Bovendien worden tarieven, facturen, CCV-kosten en bijscholingspunten automatisch per kandidaat verwerkt in het Dation-systeem. Geen dikke mappen met Excel-schema’s meer.

 

Vanuit de huidige groep gebruikers van het nieuwe Dation-systeem, is de vraag gekomen om juist ook voor de ADR een oplossing aan te reiken. Samen met deze groep gebruikers is er vervolgens een plan gemaakt, om zo te kijken hoe de ADR het best verwerkt kon worden binnen de processen van de bestaande rijschoolsoftware.

 

Input vanuit de rijscholen is essentieel voor ons. Vooral op het gebied van deze complexe trainingen betrekken we de gebruikers graag actief in de ontwikkeling. Hierdoor creëren we uiteindelijk sneller een effectieve oplossing voor het probleem van de rijschoolhouder.

 

 

 

Nieuws categorieen: Updatenieuws, Uit de branche, Over Dation, Overig nieuws