Rijschool Administratie en Planning | Dation

De rijschool administratie en planning module bestaat uit 2 delen. De digitale rijles agenda waarin u eenvoudig rij pakketten aanmaakt en rijlessen plant en de digitale rijschool administratie waarin u uw gehele rijschool administratie beheert.

Digitale Rijles Agenda

Dation Digitale Rijles AgendaEen agenda systeem speciaal ontwikkeld voor rij instructeurs. Als instructeur plant u eenvoudig rijlessen via uw smartphone, tablet en pc. 

 

Alle agenda’s lopen synchroon tussen kantoor en instructeur. Hierdoor heeft u op kantoor altijd een kraakhelder overzicht over alle instructeursagenda’s. Onderling bellen over vrije momenten is niet meer nodig! 

 

 

 

Zelf beheren

Eenvoudig beheer van uw leerlingen en rijles pakketten.

U stelt met een paar klikken rijles pakketten samen. Ook het wijzigen van een pakket is simpel en snel.   

 

Zowel onderweg als op kantoor beheert u uw leerlingenbestand eenvoudig. Met een paar handelingen is een leerling aangemaakt of zijn bestaande gegevens gewijzigd. 

 

Bij een nieuwe aanmelding koppelt u het juiste lespakket aan de nieuwe leerling en er verschijnt automatisch een tegoed aan lessen en examens bij de leerling. Zodra u lessen plant, wordt dit tegoed automatisch verrekend. U heeft altijd een actueel overzicht van de uitstaande lessen en tegoeden bij de hand.

 

 

Dation Rijles AgendaVia de agenda plant, wijzigt en verwijderd u eenvoudig en snel rijlessen. Wanneer een rijles gepland is verstuurd de agenda na 30 minuten automatisch een email ter bevestiging naar de betreffende leerling. Hierdoor heeft uw leerling de geplande rijlessen altijd eenvoudig bij de hand. 

 

Dankzij de automatische bevestiging verminderd u het aantal verloren uren van lessen die niet doorgaan doordat de leerling de rijles is vergeten! Bovendien is de papieren afspraak (die nogal eens kwijt raakt) niet meer nodig, u heeft alles automatisch gecommuniceerd en op orde! 

 

Vorderingen van de leerling wijzigt u eenvoudig in uw persoonlijke instructiekaart tijdens de rijles. Deze kaart stelt u naar eigen wens samen en kunt u vervolgens digitaal beheren en per leerling invullen. 

 

Ook beschikt de digitale agenda over een koppeling met TOP Online van het CBR, zodat u een goede synchronisatie heeft tussen uw agenda en de examenmomenten in TOP Online.

 

 

Alle mogelijkheden van de Digitale Rijles Agenda:

 

Snel en eenvoudig plannen via mobiel, tablet en kantoor
Leerling krijgt automatisch email over zijn planning
Instructiekaart eenvoudig digitaal bijhouden
Lestegoed van de leerling altijd kloppend en waterdicht
Geen dagstaat meer nodig, alle wordt direct verwerkt en geregistreerd

 

Gekoppeld aan CBR Top Online
Gewerkte uren van instructeurs automatisch berekend
Eenvoudig uw leerling bestand beheren en doorzoeken

 

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak

 

 

 

 

 

"Camilla de Ridder - Verkeersschool de Ridder - Den Haag"

"We hadden een grote chaos in de boekhouding, maar nu we zijn overgestapt op Dation niet meer. We zijn dik tevreden!"

Digitale Rijschool Administratie

Facturatie via Rijschool SoftwareVia de digitale administratie kunt u alle zaken omtrent uw administratie eenvoudig, foutloos en grotendeels geautomatiseerd verwerken.

 

Gekoppeld aan de digitale agenda zit de geautomatiseerde facturatie. Zodra u aan een startende leerling het betreffende lespakket koppelt, wordt er automatisch een factuur aangemaakt voor het bedrag van het betreffende lespakket.

 

Deze factuur kunt u eventueel aanpassen (korting of juiste extra producten) en vervolgens met 1 druk op de knop printen en/of e-mailen in uw huisstijl.

 

Zodra u een factuur verzend, wordt automatisch de omzet en de bijbehorende BTW voor u uitgesplitst in een overzicht dat u kunt gebruiken voor de boekhouder en de belastingaangifte. 

 

 

iDEAL betalingen zijn mogelijkU weet als instructeur en als rijschoolhouder altijd het actuele saldo van uw leerlingen.  

 

Wanneer een leerling betaalt, kunt u dit eenvoudig inboeken. Dit kan gaan om een contante betaling in de auto, een pinbetaling, een bankoverschrijving of een overboeking via iDEAL. 

 

Als een leerling contant afrekent, wordt bijgehouden bij welke instructeur dit is gebeurd. U heeft altijd een real-time overzicht van waar contanten zich bevinden en welk bedrag u van welke instructeur kunt verwachten!

 

 

Facturatie en email naar leerling en oudersZodra u een betaling inboekt, wordt het saldo van de leerling bijgewerkt, is uw kasboek up-to-date en krijgt de leerling (en eventueel ook de ouder) een email ter bevestiging dat het lesgeld voldaan is. 

 

Via de module Rapportages & Koppelingen kunt u de omzet- en debiteurgegevens eenvoudig koppelen aan uw boekhoudpakket, zoals bijvoorbeeld Exact, Snelstart of Twinfield.

 

 

 Alle mogelijkheden van de Digitale Rijschool Administratie:

 

Facturen worden automatisch opgesteld en zijn eenvoudig te verzenden
Altijd een actueel beeld van het saldo van de leerlingen, op kantoor en in de lesauto
Facturen worden in huisstijl opgemaakt en verzonden
Geen dubbele handelingen meer op papier, maar direct digitaal overzicht
Nooit meer discussie over betalingen, leerlingen krijgen alles per email bevestigd

 

Dagstaten zijn niet meer nodig, alle gegevens zijn real-time op kantoor te volgen
Uw kasboek, omzet en BTW volledig automatisch op orde, tot aan de BTW aangifte toe!
Koppeling met iDEAL zodat leerlingen en ouders eenvoudig facturen kunnen voldoen
Koppeling met uw boekhoudpakket zodat u uw gegevens niet dubbel hoeft te verwerken
Kraakheldere management rapporten over uw prestaties via de module Rapportages

 

 

 

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak

 

 

 

 

 

Zien wat er nog meer mogelijk is? Bekijk de module Leerling Portaal of Rapportages en Koppelingen en ontdek het zelf!