Grote rijscholen | Dation
Rijschool Software voor Grote RijscholenHet bijhouden van uw grote (franchise) rijschool administratie is waarschijnlijk tijdrovend, foutgevoelig en arbeidsintensief. Zelfs met alle administratie en boekhoudprogramma’s die u waarschijnlijk heeft. 

 

De kans is groot dat u meerdere aparte administratie pakketten gebruikt voor uw totale administratie. En al deze pakketten kunnen niet met elkaar communiceren.

 

Daarnaast heeft u nog een aantal Excel documenten, omdat u toch iets extra’s nodig heeft voor die paar aparte gevallen, zoals de Code 95 administratie.

 

U moet veel overzetten en omrekenen om uw belastingaangifte op te stellen. Dit is niet alleen erg foutgevoelig, maar ook frustrerend. Dat zou toch niet nodig hoeven zijn? Het zijn alleen maar cijfers waar gerekend mee moet worden… daar is software toch juist voor bedoeld?!

 

Terwijl u dit organiseert heeft u nog vele onbeantwoorde vragen die u helpen uw bedrijfsvoering te verbeteren. Vragen zoals “Welke rij instructeur zet het meeste om?”, “Hoe komen mijn leerlingen terecht bij mij rijschool?” of “Welke rij instructeur heeft gemiddeld het minste rijlessen per leerling nodig, zonder meer examens aan te vragen?”.

 

 

Bespaar Tijd, Geld en Frustratie met Dation Rijschool Administratie Software

 

Niet alleen kunnen uw instructeurs in een digitale rijles agenda alle rijlessen plannen, ook de totale administratie van de rijschool wordt digitaal bijgehouden en direct doorgestuurd naar uw gekoppelde boekhoud pakket.

 

Omdat alle gegevens digitaal zijn kunt u er rapportages mee opstellen. Bijvoorbeeld de maandomzetten per instructeur of een profiel opstellen van alle leerlingen die meer dan drie examens nodig hebben om te slagen. U kunt er zelfs uw social media mee aan te sturen!

dation_rijschool_1-2_11

Efficient werken

Tijdens de rijlessen kan een rij instructeur of administratieve medewerker met een paar klikken lessen toevoegen, veranderen of verwijderen. De leerling wordt direct op de hoogte gesteld van de nieuwe rijles planning via een automatisch verzonden e-mail. Wanneer de rij instructeur uit de lesauto stapt zijn alle uren geregistreerd, facturen verzonden, betalingen verwerkt, omzetten ingeboekt en is de kilometerstand opgemaakt.

dation_rijschool_1-2_15  

Simpel Plannen

De digitale rijles agenda zorgt voor een overzichtelijke planning per dag, week of leerling. Via smartphone, tablet of laptop beheert de rij instructeur of administratie medewerker de digitale rijles agenda eenvoudig. Met enkele klikken zijn lessen gewijzigd, is het leerling saldo op het scherm en is de digitale leerling vorderingenkaart weer actueel.

dation_rijschool_1-2_18.jpg

Eenvoudige Administratie

De administratie van al uw verschillende voertuigen, cursussen en instructeurs is in zijn geheel bij te houden binnen 1 softwarepakket.

Per rij instructeur wordt bijgehouden welke cursussen er gevolgd zijn, worden of gepland staan. Zo kan bijvoorbeeld uw volledige Code 95 administratie worden verwerkt. De software plaatst automatisch herinneringen voor afspraken, controleert of de instructeur cursussendagen heeft bezocht en plaatst herinneringen voor de vernieuwing van certificeringen. U hoeft op zich geen zorgen te maken over de administratie van de certificeringen van uw personeel.

De digitale rijschool administratie past zich direct aan, als de digitale rijles agenda van een rij instructeur veranderd. Automatische wordt de uren registratie aangepast, omzetten berekend, BTW aangifte klaargezet en het leerling saldo bijgewerkt. Omdat uw administratie software is gekoppeld met uw boekhoudprogramma wordt alle informatie automatisch en foutloos doorgezet. Uw boekhouder kan direct met uw belastingaangifte aan de slag!

dation_rijschool_1-2_21.jpg  

Verhoogde Rijschool Omzet

Dankzij de rapportages krijgt u antwoord op vragen die u helpen uw bedrijfsvoering efficiënter, beter, sneller of effectiever te maken. De rapportages zijn zeer diepgaand en uit te splitsen per

 

o    Voertuig

o    Vestiging

o    Instructeur

o    Leerling

o    Geografisch gebied

 

U stelt zelf een management dashboard samen van alle cijfers die u wilt zien en deze rolt periodiek het systeem uit.

 

Ook zullen leerlingen en ouders graag bij u komen lessen, omdat u vele extra’s kunt bieden zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Zo zijn uw leerlingen altijd op de hoogte van de actuele financiën, geplande rijlessen en vorderingen. Doordat uw deze automatisch verstuurd via email wanneer er iets veranderd. Of omdat leerling en ouders zelf inloggen op hun eigen rijles portaal die bereikbaar is via uw website.

 

Hierdoor verminderd u het aantal gemiste lessen, omdat uw leerling het vergeten is en zijn zowel leerling als ouders meer tevreden. Dat is het soort mond-op-mond reclame wat omzet oplevert!

 

dation_rijschool_1-2_23.jpg

Bespaar op Boekhoudkosten 

Uw administratie is automatisch verwerkt en alle informatie direct doorgezet naar het gekoppelde boekhoudprogramma. Bij twijfels kan uw boekhouder uw digitale administratie eenvoudig nalopen. Dat bespaard zowel u als uw boekhouder veel tijd en daarmee geld.

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak

 

 

 

 

 

"Wendy Wessels - Verkeersschool Snelweg – Haarlem"

"Met de software van Dation beheren wij voor circa 20 instructeurs de planning en financiële administratie. Via de tablet staan de lesauto altijd in contact met kantoor en kunnen we live de planning inzien en aanpassen, zonder dat we hiervoor onderling hoeven te bellen en/of er kans is op dubbele planning. Ook is ons overzicht op de facturen en betalingen een stuk duidelijker geworden sinds we Dation Dashboard gebruiken."

Via de tablet staan de lesauto altijd in contact met kantoor en kunnen we live de planning inzien en aanpassen

 

600 Rijscholen In Nederland en Belgie gebruiken Dation

Meest Gestelde Vragen over de Dation Software Mogelijkheden

Hoe werkt het overstappen op Dation software? Hoelang duurt het om aan de slag te kunnen?

Alles kan, afhankelijk van de grootte van uw rijschool, binnen enkele dagen doorgevoerd en opgestart zijn.

Afgestemd op uw wensen en eigen planning, kunnen we u erg snel opstarten met de software. De eerste dat u inlogt staan uw prijzen, pakketten en producten al geconfigureerd, zodat u direct kunt gaan plannen en factureren. Wel moet u uw huidige leerlingenbestand correct overzetten, hiervoor kunnen we zaken importeren en hebben we handige tools om uw lopende leerlingen precies aan te laten sluiten op uw huidige administratie.

Ik wil graag meer uitleg over de mogelijkheden, kan ik een demonstratie bij ons op de rijschool krijgen?

Wij komen graag in alle vrijblijvendheid bij u langs om kennis met u en uw rijschool te maken. Onder het genot van een kopje koffie nemen de mogelijkheden en voordelen met u door, vervolgens spreken we met u door of en hoe het opstarten van Dation Dashboard binnen uw rijschool er uit gaat zien.

Wat moet ik doen als mijn personeelsbestand toeneemt of krimpt?

Wijzigingen op dit gebied dient u altijd door te geven aan de Dation supportdesk, zodat wij u abonnementsgeld voor u kunnen bijstellen en de licenties kunnen ophogen/verlagen. Om een beheerder of administratief medewerker toe te voegen, kunt u zelf gebruikers toevoegen (of juist archiveren) in het beheerscherm van uw Dation software.

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak