Middelgrote rijscholen | Dation

Rijschool Software voor Middelgrote RIjscholenHet bijhouden van uw middelgrote (franchise) rijschool administratie is tijdrovend, foutgevoelig en arbeidsintensief. Met vele instructeurs, agenda’s, planningen, leerlingen, rijschoolpakketten, facturen en manieren van betalen stapelt het papierwerk zich dagelijks op. Het verwerken van alle administratie is op zijn minst een fulltime baan en dan komt daar ook de boekhouder nog bij kijken.

 

Daarnaast zijn vele “kleine” problemen de dagelijkse praktijk, zoals leerlingen die hun rijles missen, agenda’s of vorderingenkaarten die kwijt zijn, het vele bellen om geplande lessen te veranderen en het op tijd betaald krijgen van alle facturen.

 

Terwijl u dit organiseert heeft u nog vele onbeantwoorde vragen die u helpen uw bedrijfsvoering te verbeteren. Vragen zoals “Welke rij instructeur zet het meeste om?”, “Hoe komen mijn leerlingen terecht bij mij rijschool?” of  “Welke rij instructeur heeft gemiddeld het minste rijlessen per leerling nodig, zonder meer examens aan te vragen?”. 

Bespaar Tijd, Geld en Frustratie met Dation Rijschool Administratie Software

Niet alleen kunnen uw instructeurs in een digitale rijles agenda alle rijlessen plannen, ook de totale administratie van de rijschool wordt digitaal bijgehouden en direct doorgestuurd naar uw gekoppelde boekhoud pakket.

 

Omdat alle gegevens digitaal zijn kunt u er rapportages mee opstellen. Bijvoorbeeld de maandomzetten per instructeur of een profiel opstellen van alle leerlingen die meer dan drie examens nodig hebben om te slagen. U kunt er zelfs uw social media mee aan sturen!

dation_rijschool_1-2_11

 

Efficient werken

Tijdens de rijlessen kan een rij instructeur of administratieve medewerker met een paar klikken lessen toevoegen, veranderen of verwijderen. De leerling wordt direct op de hoogte gesteld van de nieuwe rijles planning via een automatisch verzonden e-mail. Wanneer de rij instructeur uit de lesauto stapt zijn alle uren geregistreerd, facturen verzonden, betalingen verwerkt, omzetten ingeboekt en is de kilometerstand opgemaakt.

dation_rijschool_1-2_15
 

 

Simpel Plannen

De digitale rijles agenda zorgt voor een overzichtelijke planning per dag, week of leerling. Via smartphone, tablet of laptop voegt de rij instructeur of administratie medewerker met een paar simpele klikken een rijles toe, veranderd deze of verwijderd hem compleet. 

dation_rijschool_1-2_18.jpg
 

 

Eenvoudige Administratie

Per rij instructeur wordt bijgehouden welke cursussen er gevolgd zijn, worden of gepland staan. Zo kan bijvoorbeeld uw volledige Code 95 administratie worden verwerkt. De software plaatst automatisch herinneringen voor afspraken, controleert of de instructeur aanwezig is geweest en plaatst herinneringen voor de vernieuwing van certificeringen. U hoeft op zich geen zorgen te maken over de administratie van de certificeringen van uw personeel.

 

De digitale rijschool administratie past zich direct aan, als de digitale rijles agenda van een rij instructeur veranderd. Automatische wordt de uren registratie aangepast, omzetten berekend, BTW aangifte klaargezet en het leerling saldo bijgewerkt. Omdat uw administratie software is gekoppeld met uw boekhoudprogramma wordt alle informatie automatisch en foutloos doorgezet. Uw boekhouder kan direct met uw belastingaangifte aan de slag!

dation_rijschool_1-2_21.jpg

 

Verhoogde Rijschool Omzet

Dankzij de rapportages krijgt u antwoord op vragen die u helpen uw bedrijfsvoering efficiënter, beter, sneller of effectiever te maken. U stelt zelf een management dashboard samen van alle cijfers die u wilt zien en deze rolt periodiek het systeem uit. Zo wordt uw rijschool iedere periode meer zoals u hem hebben wilt.

 

Ook zullen leerlingen en ouders graag bij u komen lessen, omdat u vele extra’s kunt bieden zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Zo zijn uw leerlingen altijd op de hoogte van de actuele financiën, geplande rijlessen en vorderingen.

 

Dit kunt u op twéé manieren inrichten. Of wijzigingen worden automatisch verstuurd via email wanneer er iets veranderd. Of omdat leerling en ouders zelf inloggen op hun eigen rijles portaal die bereikbaar is via uw website.

 

Hierdoor verminderd u het aantal gemiste lessen, omdat uw leerling het vergeten is en zijn zowel leerling als ouders meer tevreden. Dat is het soort mond-op-mond reclame wat omzet oplevert!

 

dation_rijschool_1-2_23.jpg

 

Bespaar op Boekhoudkosten 

Uw administratie is automatisch verwerkt en alle informatie direct doorgezet naar het gekoppelde boekhoudprogramma. Bij twijfels kan uw boekhouder uw digitale administratie eenvoudig nalopen. Dat bespaart zowel u als uw boekhouder veel tijd en daarmee geld.

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak

 

 

 

 

 

"Dhr. Catsburg - NXXT Verkeerscholen - Oude-Tonge"

"Dankzij Dation Dashboard kan ik snel zien hoe de zaken er financieel voor staan en of de agenda’s van de instructeurs voldoende gevuld zijn. Bovendien kan ik makkelijk een eerste rijles inplannen voor een nieuwe leerling, zonder de instructeur te hoeven storen tijdens zijn rijles. De verdere lessen plant hij weer zelf in samen met de leerling en zijn door mij op kantoor actueel te volgen."

“Dankzij Dation Dashboard kan ik snel zien hoe de zaken er financieel voor staan.”

 

600 Rijscholen In Nederland en Belgie gebruiken Dation

 

Meest Gestelde Vragen door Middelgrote Rijscholen

 

Hoe werkt het overstappen op Dation software? Hoelang duurt het om aan de slag te kunnen?

Afgestemd op uw wensen en eigen planning, kunnen we u binnen enkele dagen laten starten met de software. De eerste dat u inlogt staan uw prijzen, pakketten en producten al geconfigureerd, zodat u direct kunt gaan plannen en factureren. Wel moet u uw huidige leerlingenbestand correct overzetten, hiervoor kunnen we zaken importeren en hebben we handige tools om uw lopende leerlingen precies aan te laten sluiten op uw huidige administratie.

 

Ik wil graag meer uitleg over de mogelijkheden, kan ik een demonstratie bij ons op de rijschool krijgen?

Wij komen graag in alle vrijblijvendheid bij u langs om kennis met u en uw rijschool te maken. Onder het genot van een kopje koffie nemen de mogelijkheden en voordelen met u door, vervolgens spreken we met u door of en hoe het opstarten van Dation Dashboard binnen uw rijschool er uit gaat zien.

 

Wat moet ik doen als er personeel bij komt / wegvalt?

Wijzigingen op dit gebied dient u altijd door te geven aan de Dation supportdesk, zodat wij u abonnementsgeld voor u kunnen bijstellen en de licenties kunnen ophogen/verlagen. Om een beheerder of administratief medewerker toe te voegen, kunt u zelf gebruikers toevoegen (of juist archiveren) in het beheerscherm van uw Dation software.

Maak Vrijblijvend kennis met de mogelijkheden van Dation!

Gratis afspraak