< Terug naar blogoverzicht

Wij willen onderweg naar ‘het nieuwe Dation’ altijd met volle vaart vooruit! Dat kunnen wij niet alleen. We doen dit samen met onze geweldige gebruikers, ons bestaande Dation team, maar ook verse krachten in ons team zijn van groot belang. Daarom stellen we met gepaste trots onze nieuwe ontwikkelaars Roy en Jorgen aan jullie voor! 

Willen jullie jezelf even voorstellen?

Roy: “Ik ben Roy, een 38-jarige software ontwikkelaar die sinds een aantal maanden in het mooie Twente is komen wonen. Ik woon samen met mijn vriendin Anneloes en in mijn vrije tijd vind ik het mooi om te fitnessen, helemaal niets te doen en moet ik me helaas voorbereiden op de Vierdaagse van Nijmegen vanwege een dronken weddenschap.”

Jorgen: “Mijn naam is Jorgen, sinds twee maanden sr. front-end Engineer bij Dation. In feite zorg ik voor de verbinding tussen design en techniek. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat ons product in de toekomst nóg beter gaat werken voor onze gebruikers. In mijn vrije tijd ben ik ook graag creatief bezig, bijvoorbeeld met werken in de tuin, nieuwe dingen uitproberen of ontwerpen met mijn 3D-printer. Dat is voor mij ontspanning.”

(Het interview gaat verder onder de foto)

Wat is je eerste indruk van Dation?

Roy: “Mijn indruk van Dation na één week werken, is dat Dation bestaat uit een groep super behulpzame mensen met een grote passie voor het product waar ze aan werken.”

Jorgen: “Na 8 jaar gewerkt te hebben als front-end specialist bij een grote online retailer ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om verder te kunnen groeien als professional en individu. Ik heb gekozen voor Dation vanwege de platte organisatiestructuur en het feit dat iedereen gelijk behandeld wordt. Dation biedt een omgeving waar ik mijzelf verder kan ontplooien en direct een positieve impact kan hebben op de gebruikerservaring van de gebruikers.”

Waarom ben je software developer geworden?

Roy: “Ik ben op mijn 13e of 14e begonnen met het programmeren van spelletjes in QBasic op een oude MS-DOS computer. Daardoor ben ik eigenlijk min of meer in het vak gerold zonder er ooit bewust over na te denken ‘wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn’.”

Jorgen: “Ik ben opgeleid als systeembeheerder, maar kwam er al snel achter dat het beheren van servers niet mijn ding is. In mijn vrije tijd heb ik mijzelf leren programmeren en ik zit inmiddels al zestien jaar met veel plezier in het vak.”

(Het interview gaat verder onder de foto)

Hoe zie jij je rol binnen het team? En hoe zie je een rol voor jezelf weggelegd op weg naar ‘het nieuwe Dation’?

Roy: “Mijn eerste week zit er net pas op. Ik ben nu nog bezig om het systeem te leren kennen, maar ik voel me in ieder geval nu al thuis bij Dation. Wat mijn rol precies gaat zijn, dat gaan we de komende tijd samen met het team ontdekken. We gaan in ieder geval vol goede moed werken aan ‘het nieuwe Dation!”

Jorgen: “Ik zorg voor een betere gebruikerservaring voor websites en applicaties (ook wel: apps), dus dat is met name waar ik mij bij Dation mee bezig ga houden de komende tijd!”

Waar kunnen wij je ‘s nachts voor wakker maken?

Roy: “Je kunt mij met redelijk veel blij maken: sushi, pizza, een goed stuk vlees of bijvoorbeeld risotto. Zolang het geen rode bieten zijn zit het eigenlijk wel goed.”

Jorgen: “Mij mag je ‘s nachts wakker maken voor Indisch eten, het liefst gekookt door mijn schoonmoeder.”

Wat zijn je specialiteiten? En wat gaan gebruikers merken van jouw aanwezigheid?

Roy: “Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in verschillende disciplines, van het ontwikkelen van software voor schadeafhandeling bij grote verzekeraars, tot het ontwikkelen van apps voor de iPhone. Dus ook al heb ik niet echt een specialiteit, hoop ik dat gebruikers uiteindelijk gaan merken dat Dation nóg stabieler werkt en dat het nog beter aansluit bij hun wensen.”

Jorgen: “Ik sluit mij volledig aan bij Roy, ik hoop dat gebruikers vooral gaan merken dat Dation fijner en sneller voor ze werkt.”

Waar heb je het meest zin in de komende tijd?

Roy: “Voor het eerst heerlijk op de fiets naar werk, daar kijk ik de komende tijd eigenlijk het meest naar uit. En daarnaast natuurlijk dat ik heel veel nieuwe dingen kan leren, mooie dingen kan gaan bouwen en mijn Twents een beetje kan bijspijkeren, haha.”

Jorgen: “Ik hoop de komende tijd met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het succes van Dation, maar bovenal het succes van haar gebruikers!”