< Terug naar blogoverzicht

Zo! Mijn eerste vier weken bij Dation zitten er op. Ik voel mij als een Max Verstappen die een vlammende start maakt. Wat een pret en wat ongelooflijk kei- en kei-hard werken! Aangenaam, ik ben Philip, een 31-jarige UX Designer uit Deventer. “Een JOE-IKS Designer?!” hoor ik je zeggen. Een User Experience designer. En in het oer-Hollands een gebruikerservaring ontwerper.

Naast de mooie plaatjes, ontwerp ik hoe websites, apps en andere digitale producten in elkaar steken. Hierbij stel ik de gebruiker centraal. De gebruiker speelt de hoofdrol in onze Dation Show. Wat zijn de problemen en uitdagingen van de gebruiker en hoe kunnen wij deze zo eenvoudig (en prettig) mogelijk oplossen?

Momenteel richt ik me volledig op hét Nieuwe Dation. Met als eerste project: Pakketbeheer. In een notendop bevat dit:
* Hoe producten en pakketten aangemaakt en beheerd worden
* Zo eenvoudig mogelijk prijswijzigingen kunnen doorvoeren
* Facturen gemakkelijk crediteren

Roadshow Brabant

Afgelopen week ben ik samen met Wobbe (onze Product Owner) op reis geweest. Roadshow Brabant was het thema. We zijn met ons prototype (een klikbare proefversie van onze oplossing) langs een aantal rijscholen gegaan die gebruik maken van Dation. Zij hebben ons voorstel getest en waren erg enthousiast over het voorstel. Uiteraard zijn er nog een aantal verbeterpunten die ik ga doorvoeren. Zodra we hier uit zijn kunnen we gaan beginnen met het bouwen, testen en bijschaven om het eindproduct nóg beter te maken.

Zodra ons development team er mee aan de slag gaat,  ga ik me focussen op de look-and-feel van het Dation Dashboard. Zodat hij er weer helemaal 2019 uit ziet. Iets waar ik ontzettend naar uit kijk!

En verder?

Tsja, eigenlijk ben ik wel een vakidioot eerste klas. Mijn werk vind ik fantastisch. Samen met mijn vriendin Nass woon ik in Deventer. Wanneer we niet aan het werk zijn, zijn we druk met onze Franse Bulldog pup Billy. Verder zijn we gek op Sushi en luieren we graag op de bank.

Een warm paars bad

Ik heb het ontzettend naar mijn zin de eerste maand. Er wordt hier naast hard werken ook tijd gemaakt voor fun. Zo kon ik na mijn eerste werkdag aansluiten bij de LAN-party, werkten wij met het hele bedrijf een week lang op een toffe buitenlocatie, is het gezellig op onze VriMiBo’s en kan ik mijn gedachten verzetten door lekker te flipperen aan de flipperkast. Dation is echt een warm paars bad en ik voel mij hier als een vis in het water!