< Terug naar blogoverzicht

Driving School Lima is een Amsterdamse rijschool met twee instructeurs die zich richt op Engelstalige leerlingen. Lima’s leerlingen lessen sinds kort in een Tesla 3. In onze blog gaat eigenaar Geerlig dieper in op elektrisch lessen, het inspelen op zijn doelgroep en of jij ook in een Tesla moet lessen! 

Elektrische rijlessen

We overwogen al een aantal jaren om een elektrische auto aan te schaffen. In het verleden was de actieradius nog te klein, maar inmiddels zijn er elektrische auto’s op de markt die minimaal 300 kilometer op één accu kunnen rijden. Dat betekent dat we een dag kunnen lessen zonder dat de accu bijgeladen hoeft te worden.

“We verwachten dat we met de Tesla meer leerlingen zullen krijgen en ook een nieuwe doelgroep kunnen aanboren.”

Inspelen op onze doelgroep

Omdat we ons focussen op engelstalige leerlingen zitten er in ons leerlingenbestand veel Amerikanen, Canadezen en Australiërs. Zij zijn het over het algemeen gewend om in een automaat te rijden. In het afgelopen jaar kwam er ontzettend veel vraag naar B automaat. Voor ons was dit een win-win situatie. We konden investeren in een elektrische auto voor de leerlingen die in een automaat willen lessen!

Tesla als lesauto

De elektrische auto’s die aan onze eisen voldeden waren de Hyundai Kona, de Kia Niro en de Tesla 3. De Hyundai Kona en de Kia Niro hadden een levertijd van meer dan een jaar, dus de Tesla 3 bleef over.

We verwachten dat we met de Tesla meer leerlingen zullen krijgen en ook een nieuwe doelgroep kunnen aanboren. We hebben bijvoorbeeld al aanvragen gehad van leerlingen die een Tesla krijgen als bedrijfsauto. Daarnaast is het natuurlijk een prachtig uithangbord voor onze Driving School.

De eerste indruk

De eerste leerlingen vonden het een hele beleving! Leerlingen die al lessen hadden gevolgd, vonden de rijles in de Tesla een stuk makkelijker dan in onze handgeschakelde lesauto. De eerste indruk was dus erg positief.

Lesprijs en aanbeveling

Je zou misschien denken dat de lesprijs gaat stijgen door het lesgeven in de Tesla 3, maar we houden de prijs voor 2019 hetzelfde. Ik zou lesgeven in een Tesla alleen aanraden als je genoeg leerlingen hebt die in een automaat willen lessen. Een goede/aardige instructeur is nog steeds de grootste drijfveer van leerlingen om te kiezen voor een rijschool.

We zijn heel erg benieuwd hoe het gaat lopen als we de auto na de vakantie echt in de markt hebben gezet.

Dation wenst Driving School Lima heel veel succes in hun nieuwe lesauto!