< Terug naar blogoverzicht

Bij het verwerken van facturen en betalingen vielen ons een aantal zaken op. We willen graag extra aandacht besteden aan het factureren en het invoeren van betalingen in Dation Dashboard. In deze blog bespreken we de twee zaken die belangrijk zijn voor een goede en volledige boekhouding.

Conceptfacturen in Dation

Conceptfacturen zijn facturen die nog verzonden moeten worden. De conceptfacturen hebben geen factuurnummer en zijn niet inzichtelijk voor de leerling.

Conceptfacturen

Betalingen invoeren in Dation

Bij het invoeren van een betaling kan deze betaling worden gekoppeld aan een factuur. Afhankelijk van de plek waar de betaling wordt ingevoerd, gebeurt dit automatisch. Lees in onze kennisbank hoe je simpel een betaling kan toevoegen.

Een betaling toevoegen

Het is wel belangrijk om een koppeling te maken tussen een betaling en een factuur, anders kan de betaling niet worden verwerkt in de boekhouding. Je kan in Dation snel zoeken naar betalingen die niet zijn gekoppeld aan een factuur. In het kennisbankartikel: “Betalingen koppelen aan een factuur” vind je hier meer informatie over.

Betaling koppelen

Heb je vragen over conceptfacturen of betalingen, neem dan contact met ons op. We geven je graag meer uitleg!