< Terug naar blogoverzicht

Het is vanaf heden mogelijk om je gereden kilometers te registreren in Dation Onderweg! En er zijn verschillende redenen waarom je kilometers zou willen registreren in onze app voor instructeurs. Lees in deze blog meer over privé kilometers, grip op je autokosten, limieten op kilometers en hoe het registreren van kilometers werkt in Dation Onderweg. 

Waarom registreer je de gereden kilometers?

Als je de auto niet privé rijdt dan is het handig om je gereden kilometers bij te houden, zodat je geen bijtelling betaalt. Dit kun je eenvoudig doen in Dation Onderweg. Daarnaast kan het handig zijn om meer inzage te krijgen in de gemiddelde afstanden die je per les of lesdag rijdt, zodat je meer grip krijgt op je autokosten. Tot slot is het handig om op tijd te weten of je wel of niet over het kilometeraantal heen gaat als je de auto bijvoorbeeld in de lease hebt met een limiet op de kilometers. Zo voorkom je onaangename rekeningen op voorhand.

Hoe registreer je kilometers in Dation Onderweg

Het is mogelijk om op twee manieren je kilometers registreren in Dation Onderweg.

Optie 1:

Je kunt je kilometers per les/afspraak invoeren om zo later een goed beeld van je autokosten per les te krijgen. Je doet dit door in de agenda op een afspraak te klikken en vervolgens te klikken op kilometers. Voer de eindstand van de rijles in, dit is automatisch de beginstand voor de volgende afspraak.

Optie 2:

Vind je optie 1 te veel werk? Dan kun je er voor kiezen om eens per dag de begin- en eindstand in te voeren. Dit doe je door in het menu op Kilometers te klikken en hier de eindstand van je lesdag in te voeren. De eindstand is automatisch de beginstand voor de volgende dag.

Let op: voor een sluitende kilometeradministratie die geldig is voor de belastingdienst moet je minimaal eens per dag de standen invoeren.

Statistieken over je kilometers

Vanuit Dation Dashboard download je de kilometers in een kant-en-klaar overzicht dat geldig is voor de Belastingdienst. In dit overzicht staat precies welke instructeur, op welk moment, met welk voertuig heeft gereden en wat daar de begin- en eindstanden van waren. Registreer je kilometerstanden eenmaal per dag? Dan zie je enkel de begin- en eindstanden per dag, in plaats van per afspraak.

Je kunt in Dashboard kiezen of je de kilometers per week, maand, kwartaal of per jaar wilt downloaden. Zo heb je altijd de gegevens bij de hand die je nodig hebt.