< Terug naar blogoverzicht

Jouw bereikbaarheid, communicatie en interactie met je leerlingen zijn belangrijke pijlers voor een positieve ervaring met jouw rijschool. Maar communiceren met je leerlingen kost (veel) tijd. Tijd die jij als ondernemer ook aan andere zaken kan besteden. Wij zijn ervan overtuigd dat, wanneer je een handeling twee keer (of vaker) moet uitvoeren, je deze beter kan automatiseren. Dus laat Dation Dashboard het grootste gedeelte van de communicatiewerkzaamheden automatisch regelen met deze 5 tips!

Tip 1: Maak gebruik van geautomatiseerde e-mails

Je leerlingen zijn gebaat bij directe feedback per e-mail. Stel dat je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon hebt besteld op internet en je hebt niet binnen een dag een e-mail ontvangen ter bevestiging. Dan ga je toch twijfelen of je de telefoon nog gaat ontvangen. Hetzelfde principe geldt voor je leerlingen die een betaling doen: deze willen een e-mail ontvangen dat betaling verwerkt is. Ook kun je er door middel van automatische e-mails voor zorgen dat minder leerlingen hun les vergeten, door ze er een of twee keer aan herinneren.

Zorg er dus in ieder geval voor dat je in Dation Dashboard geautomatiseerde e-mails hebt ingesteld voor plannings- en betaalbevestigingen! Zo komt je rijschool professioneler over en ben jij zo transparant mogelijk over betalingen.

Lees hier in onze kennisbank hoe je dit instelt voor jouw rijschool.

Geautomatiseerde e-mails

Tip 2: Zorg voor in het oog springende e-mailsjablonen

Zijn jouw e-mailsjablonen 2019-proof? Spreek je nog steeds de taal die je graag wilt spreken? Of gebruik je nog overal “u”, terwijl “je” en “jij” inmiddels misschien beter op zijn plek zijn? Pas je e-mailsjablonen dan zo snel mogelijk aan! Zorg voor een prachtige en opvallende header en footer voorzien van je NAW-gegevens en logo. Dit is goed voor je rijschool als merk en dit heeft een positieve werking op je imago!

Hulp nodig bij het ontwikkelen van in het oog-springende e-mailsjablonen en/of huisstijl? Neem dan vrijblijvend contact op met Dation Support.

Tip 3: Maak actief gebruik van de Rijlesplanner en/of de RijbewijsApp

Als je actief gebruik maakt van de Rijlesplanner en/of de RijbewijsApp dan wordt de planning automatisch gecommuniceerd met al je leerlingen! De RijbewijsApp stuurt automatisch pushberichten om je leerlingen te herinneren aan hun planning. Ook geeft de RijbewijsApp leerling en ouder de mogelijkheid om gemakkelijk informatie op te vragen op momenten wanneer zij dat willen, in plaats van deze terug te zoeken in een overvolle mailbox.

Ook gebruik maken van de Rijlesplanner en/of de RijbewijsApp!? Neem contact op met Dation Support.

Dation Support

Tip 4: Vul de vorderingenkaart in na iedere les

In de vorige blogpost hebben al uitgebreid behandeld: “Waarom je de vorderingenkaart moet gebruiken”. Maar we willen nogmaals benadrukken dat de vorderingenkaart realtime praat met de Rijlesplanner en RijbewijsApp. Zo wordt niet alleen de planning automatisch gecommuniceerd met al je leerlingen, maar ook de voortgang van de opleiding. Dit verhoogt de kwaliteit van de opleiding en rechtvaardigt een bovengemiddelde lesprijs!

Lees hier in onze kennisbank hoe je de vorderingenkaart aanmaakt voor je leerlingen.

Vorderingenkaart aanmaken

Tip 5: Een geautomatiseerde SMS

SMS-diensten verouderd? Juist niet! Door de vele WhatsAppberichten valt dat ene SMS-je op tegenwoordig. Kijk naar herinneringsberichten van de tandarts en je autodealer. Een dag van te voren krijg je áltijd een SMS.

Zet de automatische SMS in ieder geval in voor herinneringen voor toetsen, examens en verjaardagen en er zijn zelfs rijscholen die het voor iedere les doen!

Zet de automatische SMS aan in Dation Dashboard.

Automatische SMS