< Terug naar blogoverzicht

Afgelopen donderdag was het Technology Thursday op het hoofdkantoor van Dation. Één dag in de maand waarop iedere werknemer de vrijheid heeft om te werken aan een out-of-the-box project naar keuze om creatieve nieuwe concepten te creëren.

Voorafgaand aan deze creatieve dag kan iedereen in de organisatie één of meerdere projecten aanmelden en een team verzamelen om aan het project te werken. Om 09:00 trappen we af met een korte introductie op de doelen van de gekozen projecten, vervolgens wordt om 09:15 gestart met de projecten.

Stipt 17:00 moet elk project zijn doel behaald hebben. Ieder team presenteert wat zij die dag gedaan en bereikt hebben, welke learnings we in het team kunnen delen en vooral ‘wat heeft onze Dation gebruiker hier aan’. Met rode en groene pingpong batjes wordt gestemd op de waarde van elk project en wie de uiteindelijk dagtopper wordt.  Lees hieronder meer over de top 3 dagtoppers van deze eerste Technology Thursday:

  1. Team Dation WordPress koppeling
  2. Team Zakelijke betaalverzoeken
  3. Team Voertuigtracker

1. Dation WordPress koppeling

Het is al langer mogelijk om je website te koppelen met Dation en zo je leads direct te zien in Dation Dashboard. Ook voor de beroepsopleidingen en nascholing is het mogelijk om met de Dation WordPress plugin jouw cursusaanbod op je website te tonen. Tijdens het Dation WordPress project hebben Developer Dirk en CEO Wouter getracht om deze website koppeling naar een volgend niveau te brengen. Vanaf nu is het mogelijk voor bezoekers op jouw website om zich direct in te schrijven op een cursus (zoals een vaarbewijs, nascholing, BE-dagcursus) en online te betalen met iDEAL. Na een succesvolle betaling wordt de kandidaat direct in Dation verwerkt. Kudos aan Dirk en Wouter, de winnaars van de dag!

2. Tikkie betaalverzoeken

Door de harde kern van het development- , support- en marketingteam van Dation werd uitgezocht of het mogelijk was om Tikkie betaalverzoeken te integreren in Dation Dashboard. Tijdens de eerste Technology Thursday werd duidelijk dat het bij veel banken nog niet mogelijk is om zakelijk te betalen met een betaalverzoek of dat je gebonden bent aan een ABN Amro rekening als zakelijk Tikkie-gebruiker. Wel is het gelukt om met de ABN Amro een proof of concept te bouwen,  geïntegreerd in Dation Dashboard! Er zitten nog een aantal haken en ogen aan, maar we sluiten niet uit dat het in de toekomst mogelijk wordt om betaald te worden via een tikkie betaalverzoek aan je leerlingen (op zijn minst voor ABN Amro klanten).

3. Voertuigtracker

Zou het interessant en mogelijk zijn om al je voertuigen live te volgen in je Dation Dashboard? Dat vroegen een aantal collega’s van Dation en partnerbedrijf YesHugo zich af. Door de bestaande techniek van YesHugo te integreren in Dation Dashboard, was het aan het eind van de dag mogelijk om alle voertuigen te volgen en zo op Google Maps te zien waar al je voertuigen zich bevinden! Dit product is nog niet “live” in Dation Dashboard. Heb je al wel interesse om al je voertuigen live te volgen? Bekijk dan de website van ons partnerbedrijf YesHugo en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wil je meer weten óf heb je interesse in een van deze awesome projecten? Neem dan contact op met Dation support.