< Terug naar blogoverzicht

Een vast onderdeel binnen onze ontwikkeling is het blijven innoveren en verbeteren van Dation Dashboard. In de reis naar het nieuwe Dation steken we stap voor stap ieder onderdeel in een nieuw jasje. We bouwen Dation Dashboard op basis van de nieuwste technieken, hierdoor verhogen we jouw gebruiksgemak en werk jij veilig op je tablet, computer en smartphone.

De volgende stap

In de komende update is de navigatie in het menu aan de beurt. Waar Dation momenteel nog op elke pagina met tabbladen werkt, kun je na de komende update direct navigeren vanuit het hoofdmenu.

Deze aanpassing doen we niet enkel omdat het er visueel beter uitziet, maar er gaan bovendien veel functionele en technische verbeteringen achter schuil. Onze frontend ontwikkelaar Jorgen legt dit met enkele praktische voorbeelden uit.

Jorgen:

“Er zijn in de regel twee typen gebruikers te onderscheiden die werken met Dation Dashboard. Enerzijds zijn er de mobiele gebruikers (smartphone/tablet) en de anderzijds zijn er de kantoormedewerkers die vanaf een vaste computer/laptop werken. Om voor beide typen blijvend een betere ervaring in Dation te garanderen, gebruiken we moderne technieken die ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk jouw proces in Dation kunt doorlopen. Door het menu te voorzien van een tweede niveau om in te navigeren creëren we een aantal verbeteringen:

  1.  Voor de mobiele gebruikers wordt het eenvoudiger om te navigeren door de verschillende pagina’s in Dation. De techniek die we hierin toepassen zorgt ook voor een betere uitlijning op mobiele apparaten. Je ziet meer informatie op je scherm en je kan hierdoor logischer navigeren.
  2. Voor de kantoorgebruiker zijn de tabbladen in de agenda vervangen door het nieuwe menu. Hierdoor kun je sneller wisselen tussen de verschillende schermen, vooral als je tussen de agenda en andere menu-onderdelen wilt navigeren. Daarnaast kunnen we nu net wat meer relevante informatie tonen op de pagina’s, omdat de ruimte waar voorheen de tabbladen stonden is vrijgekomen voor echt relevante informatie.

Tot slot zorgt deze update voor een aantal nieuwe technische mogelijkheden om de volgende stappen in het vereenvoudigen van Dation Dashboard te versnellen.”