< Terug naar blogoverzicht

Tips om je omzet per leerling te verhogen

 

Als rijschoolhouder is het tegenwoordig een hele uitdaging om een gezonde marge te behouden op je rijlessen. De kosten voor brandstof, energie en andere zaken zijn de afgelopen tijd flink gestegen en dit heeft directe gevolgen voor je winst. Maar wat kun je nu doen om je omzet per leerling te vergroten zonder dat je direct je lestarief hoeft te verhogen? In deze blog geven we een aantal ideeën die je kunnen helpen om meer omzet per leerling te genereren. Lees dus snel verder!

 

Bied theorie aan via de theoriekoppeling

Door via de gratis theoriekoppeling onlinetheoriepakketten en theorieproducten aan te bieden, kun je extra omzet genereren. Op dit moment kan je met drie verschillende leveranciers koppelen; VekaBest, Rijschoolservice Smit en VERJO. Je beschikt door deze koppeling altijd over de meest actuele producten zonder dat je ze als voorraad hoeft in te kopen. Daarbij worden de producten direct bij de leerling geleverd dus zit je ook niet met verzendkosten of de tijd die je zelf kwijt bent aan het afleveren van de producten. Ook hoef je niet langer vooraf voor de ingekochte producten te betalen, want met de koppeling betaal je achteraf enkel voor de producten die je hebt afgenomen.

 

Partner met een collega die fysieke lessen aanbiedt

Als jouw rijschool geen fysieke theorielessen aanbiedt, kun je overwegen om samen te werken met een collega-rijschool die dit wel doet. Door deze extra service aan te bieden aan jouw leerlingen, kun je meer omzet genereren.

 

Verkoop theorie-examens met een marge

Een andere optie om extra omzet te genereren is door het aanbieden van theorie-examens via jouw rijschool. Dit kan tegen een hogere prijs dan de prijs die het CBR hanteert. Hierdoor verdien je een marge op de examens die je verkoopt. Deze theorie-examens koop jij in bij het CBR via TOP Online en synchroniseer je in Dation met de CBR-TOP-koppeling.

 

Breid je lespakketten uit

Je kunt je lespakketten uitbreiden door extra producten toe te voegen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van theorieproducten en/of examens in het lespakket. Zoals een lespakket inclusief herexamen, ook wel bekend als slagingsgarantie. Als je een theorieproduct van VekaBest (via de theoriekoppeling) in het lespakket toevoegt kun je ook op de theorie slagingsgarantie aanbieden aan je leerlingen.

 

Reken inschrijfkosten

Net als bij het boeken van een online reis, vliegticket of hotel kun je inschrijfkosten rekenen. Dit kan variëren van 9,95 tot 39,95 euro per leerling. Deze kosten zorgen voor een 100% marge op de omzetvergroting en zijn dus erg interessant. Bovendien komen ze steeds vaker voor, ook in de rijschoolbranche.

 

Bied aanvullende producten en upsell aan

Bied extra diensten aan, zoals een motorles, aanhangerles, collega-rijles, stedenrit, slipcursus enz. Dit kan worden opgenomen in het lespakket om zo de pakketprijs te verhogen.

 

Bied een collegiale TTT aan

In plaats van een CBR TTT kun je met een collega-rijschool afstemmen om leerlingen van elkaar te beoordelen alsof het een TTT is. Voor bijvoorbeeld 75 euro krijgt de leerling een beoordelingsles van een collega, zodat hij of zij kan wennen aan hoe het straks bij het CBR gaat. Dit kan je diensten uitbreiden en de pakketprijs hoger maken.

 

Kortom, er zijn dus genoeg manieren om de omzet per leerling te verhogen zonder dat je direct je lestarief hoeft te verhogen. Bovendien zijn het ook nog eens manieren om je te onderscheiden van andere rijscholen en je leerlingen een vollediger pakket aan te bieden.
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verhoog je omzet per leerling! En mocht je hulp nodig hebben bij het implementeren van deze ideeën in je Dation Dashboard, dan staat onze Servicedesk altijd klaar om je te voorzien van tips en advies.

 

 

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.