< Terug naar blogoverzicht

Binnen Dation kun je gebruik maken van handige geautomatiseerde sms-berichten, waarmee je de service naar je leerlingen verhoogt. Denk hierbij aan felicitaties op verjaardagen, reminders voor een examen of een bevestiging van een rij- en proefles.  

Sms-berichten als extra service naar je leerlingen 

Hoe zorg je ervoor dat jouw communicatie opvalt tussen de duizenden WhatsApp berichten van leerlingen? E-mails worden door de jeugd minder gelezen en hun leven speelt zich af op hun smartphones. Juist met sms-berichten kun je dus extra opvallen. Er zijn in Dation Dashboard tien verschillende triggers (die je wel zelf aan moet zetten) die automatisch een sms versturen naar je leerlingen.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om handmatig een te sms verzenden naar het mobiele nummer van een specifieke leerling. Zo zorg je ervoor dat jij altijd op het juiste moment, met de juiste content, middels een sms-bericht zichtbaar bent op de mobiele telefoon van je leerlingen.  

4 voorbeelden van slim sms-gebruik 

1. Een voorbeeld van slim gebruik maken van de sms-koppeling is het automatisch bevestigen van een proefles. Door jouw goede service en communicatie krijgt een potentiële proefles kandidaat een nog beter gevoel bij jouw rijschool. Dit zal de kans dat deze kandidaat doorgaat met lessen met enkele procenten verhogen. 

2. Ook is het aan te raden om de avond voor een toets of examen een sms-reminder te versturen over deze afspraak. Wens de leerling alvast succes en herinner hem of haar er nogmaals aan om het ID-bewijs niet te vergeten.

3. Heeft een leerling zijn factuur, ondanks een herinnering, nog steeds niet voldaan? Een vriendelijke sms met de boodschap dat het tijd is om te betalen doet wonderen! 

4. Geef je nascholingscursussen? Dan kun je instellen dat er automatisch de avond voor de cursusdag een sms wordt verzonden met een reminder aan de afspraak en begintijd van de cursus. Zo weet je zeker dat jouw kandidaten op alle fronten netjes zijn geïnformeerd over hun planning. High service! 

Ervaringen van gebruikers:

Peter Keppel van Rijschool Peter Keppel:

“Door de sms-koppeling van Dation Dashboard zijn mijn leerlingen op 99% van de geplande rijlessen aanwezig! De leerlingen worden automatisch een dag voorafgaand aan een rijles op de hoogte gebracht middels een sms en ervaren dit als zeer prettig. Ook hoor ik vaak voor een eerste les dat leerlingen het prettig vinden om op de hoogte gebracht te worden middels een sms. Planbevestigingen geven mij daarnaast ook meer zekerheid. Ik weet namelijk bijna zeker dat leerlingen op de hoogte zijn van de geplande rijlessen. Ook scheelt het mij een heleboel tijd, je hoeft die pubers niet meer achter de broek aan te zitten, haha! Wel nog een handige tip, mocht je ook gebruik maken van de koppeling: maak je sms’jes dan niet te lang, want per 160 tekens betaal je voor een nieuwe sms!”

Luc van Bogaert van Rijschool Traffix:

“Iedere avond voor een rijles krijgen onze leerlingen een herinnering van de geplande rijles. Dat is voor zowel onszelf als voor de leerling ontzettend handig. Heel soms krijgen we hierdoor ’s avonds nog telefoon dat leerlingen niet kunnen of een afspraak dubbel gepland hebben, het is fijn om dit de avond van tevoren al te weten. Leerlingen worden altijd op de hoogte gesteld van een rijles en kunnen het simpelweg niet meer vergeten! We kunnen het beter een keer te veel communiceren dan te weinig. De sms-koppeling gebruiken we niet alleen om automatische planbevestigingen te sturen, maar zetten deze koppeling ook in om wanbetalers te herinneren en aan te manen als ze per mail of telefoon niet te bereiken zijn. De sms-koppeling is voor ons ontzettend handig, ook omdat alles centraal in Dation bij te houden en te personaliseren is.”

Zo start je met sms in Dation 

De sms-koppeling staat al voor je ingesteld in jouw Dation Dashboard! Het enige dat jij nog hoeft te doen is instellen welke automatische sms-berichten je wilt activeren en welke inhoud je deze sms-berichten wilt geven. 

Op onze kennisbank staat uitgelegd hoe je dit activeert en instelt. Mocht je er niet uitkomen dan staat ons supportteam voor je klaar om je te helpen.  

Binnen een minuut staan je eerste sms’jes ingesteld, dus zet de stap om nog beter te communiceren met je leerlingen!