< Terug naar blogoverzicht

Normaal gesproken zijn wij altijd op zoek naar een rijschool die een interview met ons wil afnemen. Maar dit keer kwam de rijschoolhouder uit zichzelf naar ons toe. Verkeersschool Koelewijn had namelijk een unieke prestatie te delen: Sinds september 2021 zijn er geen leerlingen meer gezakt voor de rijexamens. En dat is mede dankzij Dation. Een bijzondere prestatie, wij waren dan ook heel nieuwsgierig naar dit verhaal en spraken daarom met Floris van der Schuur, mede-eigenaar van Verkeersschool Koelewijn.

 

Dation geeft structuur


Verkeersschool Koelewijn

✔ 5 instructeurs
✔ Categorieën: A, B, BE, C, CE, E

 

Dation gebruiker sinds december 2020

 
Er zijn sinds september geen leerlingen meer gezakt bij jullie, hoe komt dat?
“Dat klopt, we hebben sinds september 20 leerlingen laten afrijden en zijn allen geslaagd voor hun rijexamen. Dat komt omdat wij, maar zeker ook de leerling, veel beter zicht hebben op de voortgang van de leerling. Wij houden namelijk na iedere les de vorderingenkaart van de leerling bij. Deze hebben wij helemaal gepersonaliseerd zodat die perfect aansluit. Maar ook de leerlingen houden hun eigen voortgang goed bij in de RijbewijsApp. Ze zien bijvoorbeeld dat ze voor de volgende les een halve draai moeten doen en bekijken van tevoren al video’s op YouTube. Ze zijn super fanatiek en goed voorbereid waardoor de les alleen maar efficiënter is. De RijbewijsApp is goud waard.”

 

Maakten jullie voor Dation al gebruik van rijschoolsoftware?
“We maakten al gebruik van rijschoolsoftware maar deze voldeed niet. Ook deden we nog heel veel op papier waaronder de vorderingenkaart. Maar de vorderingenkaart was niet persoonlijk genoeg. Het verschilt natuurlijk per leerling waar je op wilt focussen. De een moet beter leren optrekken en de ander rustiger de rotonde benaderen. Op zo’n papieren vorderingenkaart werkt dat gewoon niet. Dat we nu via Dation zelf een vorderingenkaart kunnen maken geheel afgestemd met belangrijke punten voor de leerling heeft zeker impact gemaakt op de resultaten.”

 

Dat we nu via Dation zelf een vorderingenkaart kunnen maken met belangrijke punten voor de leerling heeft zeker impact gemaakt op de resultaten.

Floris van der Schuur – Verkeersschool Koelewijn

 

Waarom hebben jullie voor Dation gekozen?
“Op het moment van overstappen hadden we veel verschillende rijschoolsoftware aanbieders benaderd, maar geen voelde zo vertrouwd als Dation. Het programma is betrouwbaar, waterdicht en we hadden gewoon een goed gevoel bij het team. Wat Dation ons tot nu toe heeft gebracht is een stuk professionalisering, efficiënte, maar vooral ook controle. Dat is goud waard! We weten zeker dat het systeem klopt. Wanneer leerlingen vragen hebben over het aantal lessen die ze nog tegoed hebben kunnen we altijd terugvallen op de software. Ook qua financiën, we weten gewoon zeker dat lessen worden betaald. Samen met Dation kunnen wij als verkeersschool doorgroeien.”
Wat heeft Dation jullie vooral opgeleverd?
“Buiten alle leerlingen die slagen dankzij de persoonlijke vorderingenkaart zijn we verdubbeld in mankracht. Ik ben zelf fulltime gaan werken en we hebben nog een paar extra instructeurs erbij. Deze uitbreiding konden we niet maken zonder Dation, we misten namelijk heel veel structuur. Omdat we alles nog op papier deden waren auto’s soms dubbel geboekt voor een les. We hebben namelijk maar één automaat en die wordt gebruikt voor meerdere doeleinden. Na een hele dag werken moesten we dus elke keer controleren of er geen dubbele afspraken waren geboekt voor die auto. Nu met Dation is dat gewoon opgelost. Is de auto al geboekt dan laat het systeem het niet toe om de auto nogmaals te boeken. Het vermindert enorm veel frustratie.”

 

Deze uitbreiding konden we niet maken zonder Dation, we misten namelijk heel veel structuur.

Floris van der Schuur – Verkeersschool Koelewijn


Leer meer over de vorderingenkaart:
Vorderingenkaart introductie

Had je altijd al de ambitie om instructeur te worden?
“Tijdens mijn middelbare schoolperiode wou ik al rijinstructeur worden. Mijn vader, Dick van der Schuur, was namelijk al rijinstructeur en ik wou het bedrijf wel graag overnemen. Maar van hem moest ik eerst mijn studie afmaken, dat heb ik gedaan. Na het behalen van mijn hbo en universitair diploma werd mij nogmaals de vraag gesteld. Ik wilde nog steeds rijinstructeur worden en heb het eerste jaar proefgedraaid om te kijken of het beviel. Sinds mei 2021 ben ik mede-eigenaar van Verkeersschool Koelewijn. Ik werk nu samen met mijn vader in het bedrijf en we vullen elkaar goed aan. Hij is van het aanpakken en niet klagen en ik van het slimme werken, deze combinatie en Dation als software werken gewoon heel goed samen.”

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.