< Terug naar blogoverzicht

Vincent Nijland maakte een switch in zijn carrière en startte in september 2021 rijschool Rijland Zwolle. “Ik vind het leuk om mensen wat te leren en ik wou graag m’n eigen werktijden bepalen.” Per 1 maart verlengt Vincent zijn startersdeal, genoeg reden om even bij te kletsen.

 

Vooral Dation Onderweg vind ik fijn werken


Rijland Zwolle

✔ 1 instructeur
✔ Categorieën: B

 

Dation gebruiker sinds september 2021

 
Hoe is de opstart van jouw rijschool geweest?
“Ik werkte altijd in de ICT, ik hielp slijterijen en supermarkten om meer te automatiseren. Maar door corona werd mijn contract niet verlengt. Ik had al een aantal jaar de ambitie om rijinstructeur te worden, dus in september 2020 heb ik me ingeschreven voor een cursus tot rijinstructeur. Na al die jaren heb je natuurlijk helemaal een eigen rijstijl ontwikkeld dus ik had nog 8 lessen nodig om dat weer bij te schaven. Ook duurde het allemaal wat langer met lessen en examens door beperkingen, maar eind augustus was ik dan eindelijk klaar. Ik had me in juni al ingeschreven bij de KVK en een auto gekocht. En toen was het eigenlijk wachten op de eerste leerling.”

 

Waarom ben je rijinstructeur geworden?
“Ik vind het leuk om mensen wat te leren, in mijn vorige baan gaf ik mensen al instructies om het maximale eruit te halen. Als iemand dan heel gemotiveerd is om iets te leren vind ik dat erg leuk om te zien. Ik had ook niet meer de behoefte om voor een werkgever te werken, want ik wou graag m’n eigen tijden bepalen. Ik werk dan ook geen 50 uur in de week zoals de gemiddelde instructeur, maar 25 tot 30 uur. Het zelf indelen van mijn werkweek vind ik heel fijn. Ik dacht, ‘dit kan ik de laatste jaren tot mijn pensioen nog wel gaan doen’.”

 

Vooral Dation Onderweg vind ik fijn werken. Wanneer ik een nieuwe rijles wil inplannen met de leerling pak ik gewoon m’n telefoon erbij, open de app en bekijk m’n agenda.

Vincent Nijland – Rijland Zwolle

Waarom heb je voor Dation gekozen?
“Ik wou een softwarepakket wat voor mij eenvoudig werkt. Ik heb niet gelet op de kosten, zolang ik er maar gemak van heb is het goed. Er zijn wel andere aanbieders die goedkoper waren, maar dan moet je weer extra betalen voor meer opties. Dation werkt gewoon heel simpel. Vooral Dation Onderweg vind ik fijn werken. Wanneer ik een nieuwe rijles wil inplannen met de leerling pak ik gewoon m’n telefoon erbij, open de app en bekijk m’n agenda. We plannen een nieuwe les in en de leerling ontvangt meteen een bevestigingsmail. Ik spreek soms nog wel collega’s die nog werken met een papieren agenda, die vinden zo’n software onnodig of duur. Een papieren agenda is helemaal niet makkelijk, elke keer dat ‘gekras’ bij wijzigingen. Ik vind Dation Onderweg gewoon heel handig, na 1 rijles heb je het ook weer terugverdiend.”

Lees meer ervaringen over Dation Onderweg: Dation Onderweg overtreft verwachtingen 


Waren er handelingen of functionaliteiten in Dation die je lastig vond?
“Niet veel, het enige wat ik niet wist was hoe ik de prijsverandering van artikelen doorvoerde. Daarvoor heb ik even contact opgenomen met de servicedesk, je moet het even weten. Tijdens de demo heb ik uitleg gehad over waar alles stond en daarna ben ik gewoon zelf aan de slag gegaan. Het was soms wel even zoeken, maar dat was goed te doen. Wat ik nog graag anders zou willen zien is dat de cursus automatisch wordt gekoppeld aan een leerling. Ik geef namelijk alleen maar opleiding B, dat zou dan wel automatisch kunnen. Maar dat is dan ook het enige. Voor de rest is Dation heel simpel, het invoeren werkt prima en wijzigingen kan ik gemakkelijk doorvoeren. Facturen verzend ik 1 keer in de maand zelf, voor die paar leerlingen die ik heb hoeft dat voor mij niet automatisch. Ik ben hooguit 5 uurtjes per maand bezig met alle administratie, van het inplannen van een les tot de facturatie en btw-aangifte.”

Leer meer over prijsveranderingen: Hoe verander ik mijn lesprijzen/pakketprijzen?

Hoe gaat het nu met de rijschool?
“Het gaat goed, het wordt steeds drukker ook. Het begint namelijk altijd met 1 leerling, daarna komt de rest vanzelf. De meeste leerlingen heb ik gekregen door mond-tot-mondreclame. Bij mij krijgt de leerling ook een gratis les wanneer zij een nieuwe leerling aandragen. Dat werkt wel goed, en wat is dat ene uurtje nou?! Ik heb ook wel eens geadverteerd in een wijkkrant of huis-aan-huisblad, maar daar komt eigenlijk niet veel uit. De eerste rijles is bij mij ook altijd gratis, ook wanneer de leerling daarna bepaald niet door te gaan met lessen. Het kan natuurlijk zo zijn dat het niet klikt met de leerling, maar dat is nog niet voorgekomen. Ik ben ook nog aan het kijken om een extra auto te kopen, een automaat. Maar tot nu toe heb ik nog geen leerlingen gehad die daarom vroegen, dus wellicht in de toekomst. Voor nu stuur ik ze dan door naar een collega.”

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.