< Terug naar blogoverzicht

Zo, de rijles zit er weer op. Je hebt enkele stappen besproken met de leerling welke aanbod komen in de volgende les van de rijopleiding en geeft dit als huiswerk mee. Vaak gebeurt dit mondeling of maak je snel even een notitie zodat je het later in Dation Dashboard kan toevoegen. Aan het einde van de werkdag log jij in op Dation Dashboard maar je hebt toch niet alles netjes bijgehouden. En na zo’n drukke dag vergeet je nog wel eens wat. Daar komt nu verandering in.

Huiswerk in de vorderingenkaart voor Dation Onderweg en RijbewijsApp

 

Huiswerk toevoegen aan vorderingenkaart in Dation Onderweg
Niks is vervelender dan als instructeur telkens moeten switchen tussen Dation Onderweg en Dation Dashboard. Als je gebruik maakt van de huiswerk optie in de vorderingenkaart was dit voor jou vaste prik. Vanaf nu is dat niet meer nodig. We hebben namelijk de huiswerk optie toegevoegd aan Dation Onderweg. Aan het einde van de rijles plan je een nieuwe afspraak met de leerling, vul je de vorderingenkaart in en voeg je nu dan ook eenvoudig het huiswerk toe. Alles komt samen in Dation Onderweg, zodat je nog sneller je werk kan doen. Je hebt achteraf geen notities meer rondslingeren in de auto of op je mobiel maar alles overzichtelijk in één app. Heeft de leerling toch wat meer informatie nodig voor het huiswerk? Dan maak je gewoon een extra notitie bij de volgende les in Dation Onderweg.


Huiswerk zichtbaar voor de leerling in de RijbewijsApp
Ook dit is een veel voorkomend probleem. Je geeft de leerling huiswerk mee voor de volgende rijles en bij aanvang van die rijles is de leerling het huiswerk vergeten. Of zijn ze het niet vergeten maar weten ze niet meer precies wat het huiswerk nou eigenlijk was. In Dation Onderweg geef je nu eenvoudig aan welke onderdelen op de vorderingenkaart de leerling moet teruglezen in het praktijkbegeleidingsboek. Je bent transparant naar de leerling over de afspraken en je weet zeker dat de leerling nu ook overzichtelijk zijn huiswerk in beeld heeft. De leerling ziet namelijk het huiswerk in de RijbewijsApp en ook alle overige notities voor de volgende rijles.

Waarom je gebruik moet maken van de vorderingenkaart
De vorderingenkaart is geheel te personaliseren naar jouw wensen. Je houdt eenvoudig de voortgang van de leerling bij en hebt inzichtelijk waar hij/zij zich nog kan verbeteren. Het gebruik maken van de vorderingenkaart kan jou veel opleveren. Namelijk, alleen nog maar geslaagde leerlingen! Verkeersschool Koelewijn heeft sinds september 2021 alleen nog maar leerlingen die slagen voor het rijexamen. Wat zij doen? De vorderingenkaart in Dation afstemmen op belangrijke punten voor de leerling. Het persoonlijk maken van de vorderingenkaart heeft voor Verkeersschool Koelewijn zeker impact gemaakt op de resultaten.

 

“Dat we nu via Dation zelf een vorderingenkaart kunnen maken met belangrijke punten voor de leerling heeft zeker impact gemaakt op de resultaten.”

Floris van der Schuur – Verkeersschool Koelewijn

 

Wil je meer lezen over hoe Verkeersschool Koelewijn de vorderingenkaart gebruikt? Lees het artikel: Dankzij Dation zijn al onze leerlingen sinds september 2021 geslaagd!