< Terug naar blogoverzicht

Leestijd ca. 5 minuten.

Wij vinden het belangrijk dat je rijschool succesvol is. Om je meer inzage te geven in hoe het gaat met de rijschool delen we vier handige statistieken met je. Deze zorgen er voor dat jij in 2019 nóg beter in kaart hebt wat werkt voor jouw rijschool. Daarnaast is het zaak dat je 2019 begint zonder verouderde zaken uit 2018. Met drie praktische tips maak je jouw Dation Dashboard startklaar voor het nieuwe jaar!

Vier statistieken om nog succesvoller te worden

In Dation Dashboard staan meer dan dertig handige rapporten die inzage geven in jouw prestaties. In deze blog delen wij vier onmisbare rapporten, zodat jij een verhelderend beeld krijgt van de prestaties van jouw rijschool. Je vindt deze rapporten in het menu Statistieken.

  1. Managementrapporten – Verkochte pakketten

Creëer een overzicht over het aantal verkochte pakketten in 2018. Zo krijg je scherp welke lespakketten wel én welke niet goed verkopen. Met deze informatie kun jij jouw aanbod in (actie)pakketten voor 2019 succesvoller afstemmen.

  1. Managementrapporten – Omzet per categorie

Geef je les in meerdere categorieën? Dan mag je dit rapport niet aan je voorbij gaan. Binnen een paar tellen heb je in kaart hoeveel omzet per categorie je in 2018 hebt gedraaid. Helemaal handig is om deze omzet af te zetten tegen de kosten op bijvoorbeeld de voertuigen in dezelfde categorie. Vraag jezelf naar aanleiding van dit rapport bijvoorbeeld af, of het uit kan om om nieuwe brommers/motoren aan te schaffen, of is de BE-combinatie duurder dan de omzet die het oplevert?

  1. Planning en omzet – Omzet per leerling

Dit rapport geeft je een overzicht van alle leerlingen + de omzet (verzonden facturen) per leerling. Leuk om te zien wie jou “hoofdsponsoren” zijn. Ook nuttig om te weten, waarom deze leerlingen meer dan gemiddeld betalen.

  1. Planning en omzet – Omzet per herkomst

In dit overzicht is snel terug te vinden hoeveel omzet je hebt binnengehaald per herkomst. Handig om te bepalen of een actie, advertentie of sponsoring minimaal oplevert wat je er in investeert.

Lees meer over het werken met herkomsten in onze kennisbank.

Omzet per herkomst

Drie praktische tips om 2019 fris te beginnen

Het is belangrijk voor de kwaliteit van jouw cijfers en statistieken dat er geen verouderde en inactieve zaken in Dashboard blijven staan. Daarom hebben we drie tips voor je om 2019 met frisse gegevens te starten.

  1. Controleer of er ergens een inactieve leerling is achtergebleven

In het menu Leerlingen kun je zoeken op alle leerlingen ‘zonder lessen tussen’ een bepaalde periode. Doe dit door het vinkje ‘zonder lessen tussen’ aan te vinken en als zoekperiode 01-01-2018 t/m 31-03-2019 in te vullen. Dation Dashboard toont je dan alle leerlingen die in deze periode 0x in de agenda voorkomen, maar wel actief (niet gearchiveerd) zijn. Controleer bij elke leerling die deze periode geen les heeft gehad of deze leerling nog wel actief moet zijn. Komt de leerling niet terug? Archiveer de leerling dan.

  1. Opschonen inactieve aanvragen en leads

Werk je met de Dation websitekoppeling? Dan is het verstandig alle actieve leads na te lopen. Zet alle leads die geen succeskans meer hebben op status ‘Verloren’, zodat deze niet je 2019 statistieken vertroebelen.

  1. Archiveren van leerlingen en bedrijven

Is een leerling geslaagd? Zorg dan dat de leerling in het archief wordt gezet, zodat je overzicht van actieve leerlingen actueel blijft. Hetzelfde geldt voor bedrijven in Dashboard. Werk je niet meer samen met een bedrijf of zijn er 0 actieve leerlingen? Archiveer het bedrijf dan, zodat het overzicht van bedrijven in jouw Dashboard actueel blijft.

Komt een gearchiveerde leerling of bedrijf weer bij je terug voor een vervolgopleiding, dan kun je hem met één druk op de knop weer activeren.

Meer informatie over archiveren? Lees dan hier het kennisbankartikel.

Leerlingen en bedrijven archiveren