< Terug naar blogoverzicht

Hoor wie klopt daar? Juist. Het is 2019! Met de kerst en het nieuwe jaar in aantocht is het belangrijk dat je 2018 goed afsluit. In deel drie van onze Eindejaars Checklist kijken we naar je prestaties in 2018. Ontdek met 3 simpele tips hoeveel je gefactureerde omzet is, hoeveel uur je gewerkt hebt en hoeveel leerlingen je hebt gehad. Vergelijk de statistieken van 2018 met dezelfde statistieken van 2017 en kom er achter of je rijschool beter heeft gepresteerd in het afgelopen jaar. We sluiten af met een extra eindejaarstip: ontvang de laatste euro’s van 2018.

Tip 1: Krijg inzicht in de totaal gefactureerde omzet

Een van de belangrijkste pijlers om er achter te komen of je vooruit bent gegaan het afgelopen jaar is je gefactureerde omzet. Maak in Dation Dashboard snel en eenvoudig een overzicht van de totaal gefactureerde omzet.

Klik hier en maak een overzicht van de totaal gefactureerde omzet per periode.

Bereken gefactureerde omzet

Tip 2: Ontdek hoeveel leerlingen je hebt gehad

Ontdek of je investeringen in tijd, marketing en het maken van ambassadeurs z’n vruchten hebben afgeworpen. Kom er in Dation Dashboard achter of je meer of minder leerlingen hebt gehad dan in 2017.

Klik hier en maak een overzicht van het aantal leerlingen per periode.

Bereken aantal leerlingen

Tip 3: Maak een overzicht van je gewerkte uren

Het is interessant om te weten hoeveel uren je hebt besteed aan het geven van praktijkonderdelen. Hiermee breng je in kaart of jij jouw tijd effectief en op de juiste manier hebt besteed. Creëer in Dation Dashboard simpel een overzicht van je gewerkte uren.

Klik hier en maak een overzicht van je gewerkte uren per periode. 

Bereken aantal uren

Vergelijk en verrijk

Vergelijk de gefactureerde omzet, het aantal leerlingen en het aantal gewerkte uren van 2018 met dezelfde statistieken van 2017 en kom er achter of jij dit jaar beter hebt gepresteerd dan het jaar ervoor.

Is het je dit jaar gelukt om vooruitgang te boeken? Gefeliciteerd, je investering is het waard geweest! Was 2018 een minder goed jaar voor jouw rijschool? Hopelijk heb je nu meer inzicht in waar het mogelijk aan kan liggen. Had je bijvoorbeeld minder leerlingen het afgelopen jaar? Lees dan hier de 5 tips om ambassadeurs van je leerlingen te maken.

5 tips voor ambassadeurs

Een extra tip: ontvang de laatste euro’s van 2018

Krijg nog vóór het einde van het jaar inzicht in je openstaande facturen. Plan zo snel mogelijk een uur vrij in je agenda om de leerlingen met (verlopen) herinneringen of aanmaningen te bellen, mailen en/of te Whatsappen. In Dation Dashboard kun je een overzicht maken met alle openstaande herinneringen en aanmaningen.

Klik hier om een overzicht te maken en hark de laatste euro’s van 2018 binnen.

Verlopen facturen

Wil je dit in de toekomst nog slimmer regelen? Lees dan deze blog en ontvang met deze 5 tips je geld sneller.