< Terug naar blogoverzicht

Asam Mian van Rijschool Bob to Be begon zijn rijschool na de coronaperiode en koos voor de startersdeal van Dation. Het is druk, dus Asam heeft zijn rijschool uitgebreid. Een super start kan je het ook wel noemen. Wij zijn benieuwd of Asam het zelf ook een super start vindt en bellen hem op.  

 

Dation geeft enorm veel rust


Rijschool Bob to Be

✔ 2 instructeurs
✔ Categorieën: B, BE


Dation gebruiker sinds mei
2021

Hoe gaat het met je en hoe gaat het met de rijschool?

“Ja met mij gaat het goed en ook met de rijschool gaat het super goed. Het was voor mij wel een enorme gok om een rijschool te starten in mei 2021. Vooral omdat het net na de lockdown was. Maar het werk lag voor het oprapen, ik heb het superdruk. In het begin was het ook nog wel zoeken naar wat de beste methode of tactiek was om alles op te zetten. Maar dat verliep verder ook heel goed. Sinds december heb ik er een automaat bij en in januari komt ook mijn vrouw in het bedrijf werken. Zij neemt dan de rijlessen in de automaat op zich. Dan is het echt een familiebedrijf.”

Waarom heb je voor Dation gekozen?

“Ik werkte als instructeur bij een grotere rijschool in Utrecht en daar heb ik dus altijd gewerkt met Dation. De keuze was daarom snel gemaakt en ik vind het ook prettig werken. Ik heb Dation benaderd en kreeg een mooie startersdeal aangeboden. Die deal was zo aantrekkelijk, dus dat was het proberen zeker waard. Het bevalt me gewoon goed. In het begin had ik natuurlijk wel veel vragen, maar daar ben ik bij vlot bij geholpen. En we hebben alles goed afgewerkt zodat ik lekker mijn bedrijf kon blijven runnen. Het fijne vond ik ook dat ik het systeem al kende als instructeur, de rest was voor mij nog wel nieuw. Mijn vrouw werkte op kantoor bij de rijschool, dus die wist al wel meer van Dation af dan ik. Ze zat er bij de introductie daarom ook bij. Zelf ben ik boekhouder geweest en weet ik wel het een en ander over hoe software ingedeeld is, dus ik vond dat prima te regelen.”

Welke waarde haal jij uit Dation?

“Leerlingen willen toch best wel vaak wisselen of zijn benieuwd over waar ze staan in de rijles. Met zo’n papieren agenda is dat best onhandig, je loopt dan maar te krassen en te strepen. Ik vind Dation heel handig omdat alles online is. De RijbewijsApp vind ik top, daar krijg ik van mijn leerlingen ook hele goeie berichten over. Die is namelijk zoveel beter, nieuwer en makkelijker in gebruik dan de oude versie. Ook heb ik sinds een maand de koppeling met iDeal. Alles gaat nu automatisch, dat is een heel groot voordeel. Over het algemeen vind ik het stukje overzicht, dingen inzien, documenten downloaden en niet alles zelf hoeven te bijhouden fijn. Het is alleen even die controle, dat neemt dan al heel veel werk uit handen. Dat was voor mij dan ook de reden om door te gaan met Dation.”

 

Wat heb je in deze paar maand bereikt met Dation?

“Tijd. Ik ben sowieso minder tijd kwijt aan alle administratie, maar het geeft ook enorm veel rust. Alles staat in één keer in het systeem en de rest gaat automatisch. Ik hoor nog vaak collega’s praten bij het CBR over de papieren agenda’s die ze hebben. Dat ze telkens lessen moeten uitgummen wanneer er wat verplaatst moet worden. En dat ze leerlingen zelf benaderen om te lessen. Dat kost gewoon heel veel tijd. Ik ga nog even bekijken of ik de leerlingen zelf wil laten inplannen, daar hoor ik nu nog wisselende verhalen over. Maar dat gaat natuurlijk ook weer heel veel tijd opleveren. Die tijd die je dan over hebt zou je weer kunnen gebruiken voor een extra rijles. Ondanks dat Dation wat prijziger is, is het door de tijdswinst rendabel.”

 

Ik zou Dation zeker aanraden aan collega’s, vooral om de tijdswinst die je eruit haalt. Maar ook dat het eenvoudig werkt en je gewoon meer rust hebt voor jezelf.

Asam Mian - Rijschool Bob to Be

 

Hoe heb je de start van jouw rijschool ervaren?

“Ik ben nu sinds mei bezig en zoals ik al wel zei is het natuurlijk altijd spannend als je voor jezelf gaat beginnen en of je wel genoeg leerlingen krijgt. Maar bij mij heeft mond-tot-mond reclame heel goed gewerkt, het ging zo snel. Ik heb in het begin wel een openingsactie gedaan, maar pas na die actie werkt het echt drukker. De meeste leerlingen hadden dan wat lessen gehad of een proefles gedaan en die waren daar dan zo positief over. Die vertellen het dan natuurlijk weer door. Het heeft mij echt verbaasd hoe snel dat is gegaan. Ik blijf het werk echt superleuk vinden en nu ik voor mezelf werk is dat ook weer anders. Je krijgt zoveel meer waardering en daar was ik ook naar opzoek. Als instructeur in loondienst weet eigenlijk niemand hoe goed je nou bent als instructeur, tot dat je voor jezelf begint. Nu merk ik dat het gewoon zo goed gaat. Daarnaast doe ik ook nog wat marketing voor de rijschool en doe ik vooral mijn ding.”

 

Welke marketing doe je voor je rijschool?

“Ik heb Facebook en Instagram voor de rijschool en ik adverteer nog via Google Ads, maar daar heb ik wat minder verstand van. In het begin heb ik ook geflyerd. Ik heb de leerlingen die bij mij rijden wat flyers meegegeven om uit te delen op school. Het is hele simpele marketing maar met een doelgerichte missie. Onder de leerlingen gaat het dan ook wat meer leven. De concurrent bij mij in het dorp kent natuurlijk iedereen en zit toevallig ook nog tegen over de middelbare school. Met zo’n flyer ben je dan toch nog in beeld bij de leerlingen.”

 

Welke tip zou je aan jouw collega’s mee willen geven?

“Ik zou als tip meegeven om altijd te blijven vernieuwen en niet te blijven bij wat je gewend bent. Blijf leergierig en praat eens met examinatoren en andere collega’s om weer kennis op te doen. Bekijk waar winst en nieuwe leerdoelen in te halen zijn. Bijvoorbeeld investeren in rijschoolsoftware, bepaalde auto’s die goed rijden, maar ook de kleine dingetjes die het voor de branche makkelijker maken. Je moet willen weten wat er in rijschoolwereld om gaat. Bekijk de winstpunten.”

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.