< Terug naar blogoverzicht

Jeroen Hamelink ruilde zijn horeca baan in en werd rijinstructeur. Hij gooide zichzelf in het diepe en besloot z’n eigen rijschool te starten in de coronaperiode. Met succes! Jeroen heeft zijn startersdeal verlengd en heeft een goed gevulde agenda. 

 

Zonder Dation had ik het echt niet gered

Jeroen, hoe gaat het met je? En hoe gaat het met de rijschool?
“Ik ben gezond. Ik heb wel een paar maand terug corona gehad, maar voor de rest gaat het wel goed. De rijschool loopt ook lekker, ik ben eindelijk met mijn eerste leerlingen de rijlessen aan het afronden. De rijschool ben ik natuurlijk begonnen in de coronaperiode en ik maakte me best wel zorgen, de kosten lopen natuurlijk door. Gelukkig is de doorloop nu wel goed. De leerlingen die vanaf het begin bij mij kwamen lessen kunnen nu eindelijk allemaal op examen, dus er komt weer vaart in. Ook heb ik weer nieuwe aanmeldingen, dus dat loopt goed.”Je bent vorig jaar gestart met je eigen rijschool, hoe is die opstart gegaan?
“Ik wil Dation geen veren in de kont drukken, maar zonder Dation had ik het écht niet gered. Ik heb 15 jaar in de horeca gewerkt en vanwege corona besloten om wat anders te gaan doen. Ik heb mezelf toen ook wel in het diepe gegooid, ben de opleiding gaan doen en had de intentie om in loondienst te gaan rijden. Maar dat pakte toch anders uit. Ik heb m’n auto laten ombouwen, een dakbord gekocht en besloten het maar zelf te gaan doen. Ik had alleen nog enige twijfel over de naam van mijn rijschool. Mijn achternaam Hamelink vond ik niet zo pakkend. Een vriend van mij bedacht de naam Broekpolder, dat is de wijk waarin ik woon en is ongeveer 20 jaar geleden opgebouwd. Die jonge koppels die hier destijds een huis hebben gekocht kregen natuurlijk kinderen die nu allemaal in de leeftijdscategorie zitten en gaan rijlessen.”

Waarom zou je iets doen waar je niet goed in bent? Dat gaat alleen maar fout

Jeroen Hamelink – Rijschool Broekpolder

 

Na 6 maanden heb je de startersdeal verlengd met Dation, waar was je vooral tevreden over?
“Waar ik het meest tevreden over ben is dat het me heel veel werk uit handen neemt. Vooral de facturatie en alle prijzen bijhouden. Ik ben niet goed met cijfers, maar dat lost Dation voor me op. Ik wil bezig zijn met dingen die ik goed kan, niet die ik niet goed kan. Ik hoef zelf niets te doen, het systeem rekent zichzelf uit. De support heeft me echt goed geholpen.”

 

Hoe heb je jouw rijschool tot een succes gemaakt na de lockdown?
“Mijn allereerste leerling was de zoon van m’n allerbeste vriend, die heb ik als baby nog in m’n armen gehad. En daarna kwam het eigenlijk vanzelf. Ik heb natuurlijk een heel groot horecanetwerk. Toen mensen hoorden dat ik rijinstructeur werd zeiden ze direct, nou dan komt mijn kind bij jou. Ik heb maar één keer reclame gemaakt en daar kwamen vijf leerlingen uit. De rest is allemaal bij mij komen lessen via mond-tot-mond reclame.”

 

Inmiddels ben je ook klant bij ons zusterbedrijf YesHugo, waarom laat jij je ritten registreren?
“Ik hou niet van administratie. Als je ’s ochtends de auto in stapt moet je de kilometerstand invullen en aan het eind van de dag weer. Mocht je het dan een keer vergeten, dan weet ik niet meer wat mijn kilometerstand was. Als ik dan een keer door de Belastingdienst wordt gecontroleerd is het niet sluitend. Om die reden heb ik ook de software van YesHugo aangeschaft. Het systeem controleert het en houdt het bij, ik hoef er zelf niet meer over na te denken.”

 

Heb je nog een afsluitende tip voor andere rijscholen?
“Doen waar je goed in bent. Het werk wat je niet kan overlaten aan een ander. Waarom zou je iets doen waar je niet goed in bent? Dat gaat alleen maar fout.”

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.