< Terug naar blogoverzicht

Verkeersschool Kooij & Wallet vond de coronaperiode de uitgelezen kans om te starten met Dation. Zij zijn van een reguliere agenda overgestapt naar rijschoolsoftware. Een hele verbetering, ik sprak met Aart-Jan Wallet over zijn ervaringen van de afgelopen maanden.

 

Dation is zeker een tip voor andere rijscholen

 

Waarom hebben jullie besloten om met Dation te starten?
“Ik liep al een tijdje met die gedachten, we wilden al over naar rijschoolsoftware, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. We hoorden van bevriende rijscholen, die al Dation gebruiker zijn, dat ze erg tevreden zijn. In de tweede lockdown begin 2021 was het dus ook een uitgelezen kans om te gaan overstappen, want we stonden immers toch stil. Stukje bij beetje waren we aan het groeien en krijgen er nog wat collega’s bij, dus dan is het een stuk makkelijker dat alles overzichtelijk in één systeem staat. Het was echter nog wel even spannend of alles op tijd in Dation zou staan voordat we weer mochten lessen, maar dat is gelukkig allemaal goed gekomen.”

 

Waarom ben je tevreden over Dation?
“Ik ben heel tevreden over het gemak wat Dation met zich meebrengt. Je plant een afspraak met de leerling heel gemakkelijk in, het is direct zichtbaar in de agenda en de les staat meteen op een factuur. Je hebt achteraf geen administratie of zaken die je moet invoeren. Alles kan ik in de auto doen op de iPad. Ook de pakketten die je kan maken zijn ideaal. Het hele verhaal wordt gewoon een stuk makkelijker. Niet alleen met de facturatie, maar ook door alle koppelingen. Zo zit ik thuis ook een stuk minder achter de computer.”

 

Ik vind Dation gewoon heel overzichtelijk en fijn werken omdat alles onderweg geregeld kan worden

Aart-Jan Wallet – Verkeersschool Kooij & Wallet

 

Zou je Dation aanraden aan collega’s?
“Ja hoor en dat heb ik ook al gedaan. Bij het CBR worden dit soort zaken veelal besproken. Je zit daar natuurlijk met heel veel collega rijscholen en daar hebben we het dan wel samen over. Ik vind Dation gewoon heel overzichtelijk en fijn werken omdat alles onderweg geregeld kan worden.

 

Zijn er dingen in je routine veranderd na de overstap?
“Jazeker, ik ben alles op de iPad gaan doen. Het kan daar echt supermakkelijk op. Eerder voerde ik alle instructiekaarten in op de computer nu kan ik dat al doen in de auto. Dit is voor mij ook een stuk gemakkelijker en het gaat veel sneller.”

 

Heb je tips voor andere rijscholen?
“Dation zou zeker een tip zijn, omdat het heel makkelijk en overzichtelijk werkt. Verder zou ik inspelen op wat de leerling leuk vindt. We lessen bijvoorbeeld alleen in Mini’s, dat vinden de mensen echt superleuk. Er komt er dit jaar zelfs nog een bij vanwege de drukte.”

 

Hoe houden jullie die drukke periode vol?
“Op zich gaat dat hartstikke goed, het is ook hartstikke druk. We hebben er een parttime instructeur bij en we rijden straks met drie volledige auto’s. Ook zijn we tijdelijk gestopt met het lessen voor brommers en scooters om ons nu volledig te richten op de auto. De wachtlijst staat tot april. Verder is het gewoon lastig om nieuwe collega’s te vinden, alle rijscholen vissen namelijk in dezelfde vijver. Maar voor nu gaat het hartstikke goed.”

Heb jij ook een goed verhaal?

En lijkt het je leuk om deze met ons te delen?
Stuur dan een mailtje naar marketing@curious-inc.com en wie weet sta jij volgende week op onze website.