< Terug naar blogoverzicht

Het heeft enige tijd geduurd, maar het klantenportaal van Kempische rijscholen staat nu dan echt. In samenwerking met het team van Dation hebben zij dit portaal opgericht om hun klanten extra waarde te kunnen geven. In het portaal kan de klant namelijk zelf zien welke rijbewijzen en certificaten bijna verlopen zijn, of ze op schema lopen met hun Code95-cyclus en in een later stadium kunnen zij zelf medewerkers toevoegen, bewerken en inschrijven op het cursusaanbod. We spraken Kim Valgaeren van Kempische rijscholen over deze nieuwe ontwikkeling.

 

Een goede dienstverlening staat bij ons centraal en ik hoop dat dit klantenportaal een goede aanvulling op onze reguliere service is

 

Wat houdt het klantenportaal voor jullie in?
“Het klantenportaal is een extra gratis service voor onze klanten. Wij willen namelijk onze klanten tegemoetkomen. Op dit moment is het best moeilijk om snel informatie te verkrijgen over welke vakbekwaamheidslessen iemand heeft gevolgd. Zelf kan de kandidaat dit opvragen via het burgerprofiel, zij ontvangen dan informatie over het rijbewijs en de scholing, maar dit werkt inefficiënt voor de werkgever. Het burgerprofiel is namelijk gekoppeld aan de burger zelf via het EID. Plus het kost onszelf best wel wat tijd om dit voor iedere klant op te zoeken. Voor bedrijven is dit soms moeilijk om er een goed overzicht op te houden en hebben vaak snel de informatie nodig. Het is voor ons dan ook veel extra administratie. Om deze redenen willen wij dat onze klanten zelf kunnen zien welke opleiding(en) zij hebben gevolgd”.

 

Hoe is het klantenportaal tot stand gekomen?
“Het heeft best een lange tijd geduurd voordat het klantenportaal echt stond. Inmiddels zijn we hier al 4 jaar mee bezig. Ik heb destijds mijn wensen uitgesproken dat ik een klantenportaal wou hebben. Later kwam Dation met een voorstel van het klantenportaal wat zij gingen opzetten. Ik had daar eigenlijk meteen al interesse in. Als ik zelf de opleiding zou volgen dan zou ik het ook heel prettig vinden dat ik alles snel en makkelijk kan opzoeken. Zonder dat ik hier extra telefoontjes of e-mailtjes moet voor doen. Echter, was het klantenportaal wat Dation destijds had niet geheel naar onze wens, dus hebben we nog even gewacht op alle ontwikkelingen”.

 

Hoe is de samenwerking met Dation voor het klantenportaal verlopen?
“Het heeft even geduurd, vanaf de eerste kennismaking tot het daadwerkelijk live zetten van het klantenportaal, maar de samenwerking is super goed verlopen. Dat het zo lang duurde kwam natuurlijk ook door de corona periode. Wij hebben veel meer in “lockdown wegens COVID-19” gezeten dan dat we open waren. Naderhand hebben we heel veel contact gehad met het team van Dation want er moest voor ons nog het een en ander aangepast worden. Het Belgische portaal werkt namelijk net weer iets anders dan het Nederlandse portaal. Maar dat maakte de uitdaging niet minder interessant. We gaan nu van start met het basisportaal. Mocht dit bevallen, dan gaan we het portaal customizen naar onze wensen”.

 

Werken er nu al klanten met het portaal?
“We zijn echt net live en hebben de eerste vier klanten toegang gegeven tot het portaal. Vanaf begin november zullen ook onze overige klanten toegang krijgen. We willen het basisportaal eerst voor een half jaar gebruiken en zullen dan feedback verzamelen van onze klanten. Feedback als: Is het basisportaal, wat er nu staat, voldoende of zijn er updates nodig? Op dit moment hebben we nog geen reacties, dus we wachten het nog af. We hopen in ieder geval voor het eind van dit jaar al mooi wat feedback verzameld te hebben. Daarbij hoop ik gewoon dat onze klanten de meerwaarde kunnen zien van het klantenportaal.

Het portaal is heel gemakkelijk te gebruiken als je het niet kent en daarmee is het dus heel gebruiksvriendelijk. De klant krijgt een handleiding voor het gebruik en daarmee is het portaal gewoon super toegankelijk voor iedereen. Een goede dienstverlening staat bij ons centraal en ik hoop dat dit klantenportaal een goede aanvulling op onze reguliere service is”.