< Terug naar blogoverzicht

Steeds meer lesauto’s zijn uitgerust met een digitaal scherm in het dashboard waarop je met Apple CarPlay en Android Auto kunt werken. Nu ook in de rijles de navigatie-opdracht toegepast moet worden, is het erg handig voor jou en je leerling om snel en overzichtelijk te kunnen navigeren op dat mooie display in jouw lesauto.

Met Dation Onderweg, de app voor rij-instructeurs, kun je snel navigeren naar adressen die je in de app hebt staan, bijvoorbeeld naar de volgende leerling. Omdat Dation Onderweg gereed is voor Apple CarPlay en Android Auto tover je de routes en navigatie dus snel vanuit jouw Dation app op het display in je auto.

(Tekst gaat verder onder de video)

Navigeren en oriëntatiepunten

Laat je leerlingen ervaren hoe modern navigeren en gebruik van digitale hulpmiddelen in de lesauto in zijn werk gaat. Werk je met de digitale instructiekaart? Dan is het erg handig om hier jouw vaste navigatie-punten/oriëntatiepunten in te zetten en de leerling met behulp van de navigatie hier naartoe te laten rijden.

In Dation vink jij op de instructiekaart af welke punten/routes je al wel en niet gereden hebt, zodat jouw leerling goed bekend is in de buurt en zich uitstekend heeft voorbereid op het praktijkexamen.

Lees meer over de mogelijkheden van Dation Onderweg.