< Terug naar blogoverzicht

Usha Bachoe begon haar autorijschool Una Rijvaardig in de zomer van 1996. Hiermee heeft zij dit jaar dan ook haar 25-jarig jubileum mogen vieren. Volgende maand is Usha ook al 13 jaar gebruiker bij Dation en dat was voor ons een mooie gelegenheid om elkaar even te spreken.

 

Alles gaat automatisch, dat vind ik heel waardevol

 

Terug in de tijd…

“Het is natuurlijk al een hele lange tijd geleden dat ik mijn rijschool ben begonnen. Inmiddels is mijn man Simon ook al enige tijd werkzaam binnen de rijschool en heb ik enkele instructeurs als franchisers in mijn team gehad. Ook mijn zoon heeft nog 5 à 6 jaar in het team meegedraaid, een echt familiebedrijf dus. Maar nu zijn het alleen mijn man en ik, en dat vind ik heel fijn. Met z’n tweeën kunnen wij écht de juiste waarde geven als rijschool. Iedereen in de omgeving kent ons natuurlijk al omdat, we dit al zo lang doen. Hierdoor hebben wij onze voornaamste klanten via mond-tot-mond reclame”.

 

Wat is het dat jouw rijschool zo uniek maakt?

“Ik ben een jaar of 6 geleden door een adviseur van het CBR gevraagd of ik mijn auto niet wilde aanpassen. Deze aanpassingen zouden mensen die een lichamelijke beperking hebben kunnen helpen, zodat ook zij auto kunnen rijden. Denk hierbij aan een handbedrijfsrem, handgas, het gaspedaal aan de linkerkant of een verlengde richtingaanwijzer. Met zulke aanpassingen ben je wel uniek. Er was 1 andere rijschool in de omgeving die dit aanbood, maar zou er waarschijnlijk mee gaan stoppen. Hierdoor kwamen er voor mij dus kansen. Ik heb mijn werkkring uitvergroot en kon voor deze lessen ook een ander tarief vragen”.

 

Ik wil echt waarde geven aan mensen die niet in een normale auto kunnen rijden”
Usha Bachoe – Autorijschool Una Rijvaardig

 

Waarom heb je hier toen voor gekozen?

“Ik vind het heel leuk om intensief mee te denken over de eisen voor zo’n kandidaat. Je kan de ervaring voor zo’n iemand ook helemaal eigen maken. Op dit moment zijn hier nog helemaal geen regels voor, dus ik moest het zelf uitzoeken. Dat past wel heel erg bij mij, want ik vind onderzoeken erg leuk. Daarnaast lagen er natuurlijk heel veel kansen voor mij, omdat niemand in de omgeving van Ambacht dit aanbood“.
Inmiddels werk je ook al 13 jaar met Dation, waarom heb je toen voor ons gekozen?

“Eerst was ik klant bij een andere software aanbieder, maar daar ging het niet allemaal goed. Ik kwam Dation toen tegen op de BOVAG-beurs, en na een goed gesprek bij mij thuis ben ik overgestapt. De voordelen van Dation waren toen al meer dan bij de vorige aanbieder en het bevalt nog steeds hartstikke goed”.


Wat vind je het meest waardevol aan onze software?
“Dat zijn meerdere dingen. Ik vind de RijbewijsApp voor de leerlingen heel waardevol, ze zien direct welke lessen er gepland staan en ze kunnen ook hun vorderingenkaart in zien. Maar bovenal vind ik het gewoon heel fijn dat ik minder administratie heb. Alles gaat namelijk automatisch, lessen worden netjes afgerond en facturen worden automatisch gemaakt en verstuurd. Ook wanneer de leerling al door het pakket is. Wanneer een nieuwe leerling belt bespreek je wat ze willen en voeg je heel eenvoudig een pakket toe. Ook werk ik in de auto met Dation Onderweg, zo heb ik altijd de agenda bij de hand”.


Ervaren jullie nu nog veel problemen door corona en de achterstand bij het CBR?
“Onze agenda is vol genoeg voor ons tweeën. Sinds kort hebben we daarom ook een wachtlijst in moeten stellen. Op dit moment adviseren we de kandidaten die bij ons willen lessen om eerst op te gaan voor het theorie-examen. Wanneer ze deze dan hebben behaald plan ik ze in voor de rijlessen. De doorstroom is op dit moment een beetje rommelig omdat, je toch twee keer over voor lange tijd stil hebt gestaan. Daarnaast zijn de wachttijden ook per locatie verschillend. Op de ene locatie is iemand zo weer aan de beurt en op de andere locatie kan iemand 2 of 3 maand moeten wachten voor een plek. Als het kan lessen wij dan ook graag twee keer in de week met een leerling. Zodat deze ook na 3 maanden op kan gaan. Mocht het examen dan niet worden gehaald, heb je nog wat speling met het theorie-examen, die 1,5 jaar geldig is”.