< Terug naar blogoverzicht

Onze rittenregistratie nu ook actief in gebruik bij rijscholen

Wij waren bij RijschoolPro in de uitzending om te vertellen waarom onze rittenregistratie uitstekend te gebruiken is voor rijscholen.

YesHugo wordt al gebruikt door wagenparken, servicebedrijven en taxicentrales, maar is nu ook beschikbaar voor rijscholen. Leo, onze YesHugo product owner, vertelde meer over de mogelijkheden van YesHugo tijdens de uitzending van RijschoolProTV.

Dation-x-YesHugoHoe is het idee ontstaan om YesHugo voor rijscholen te ontwikkelen?

We wilden, op basis van onze ervaringen met Dation, graag meer doen voor de rijscholen. We hebben al heel veel ervaring met grote bedrijven, zoals taxicentrales, maar willen nu graag de rijschoolhouders meer waarde bieden. Daarom bieden we deze kastjes (de black box) nu ook aan voor rijschoolhouders.

 

Hoe werkt het precies, je hebt het over kastjes?

Ja, klopt. Het kastje (black box) is in feite een hele kleine dongel die past in elke gangbare auto.

Black Box

Voor de minder gangbare hebben we wat verlengkabeltjes met omvormers beschikbaar. Vervolgens is het letterlijk plug and play. Je plugt ‘m erin en op je mobiele telefoon, laptop of tablet kun je eenvoudig inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Binnen een paar minuten zie je jouw auto op de kaart verschijnen. Binnen YesHugo zijn er eigenlijk drie verschillende producten: je kunt kijken waar je voertuig momenteel is, je kunt je ritten registreren – volledig fiscusproef – en je kunt het rijgedrag analyseren.

RijbewijsApp

 

Kunnen leerlingen het ook gebruiken?

In feite is de app primair voor de rijschoolhouder bedoeld, maar daar komt natuurlijk Dation om de hoek. Dat is rijschoolsoftware voor de instructeur, maar ook zeker voor de leerling vanwege onze nieuwe app voor leerlingen, genaamd RijbewijsApp. Daar zou in de toekomst ook nuttige informatie over je rijles toegevoegd kunnen worden, bijvoorbeeld: Welke route heb ik gereden? En welke aandachtspunten zijn er tijdens de les naar voren gekomen, zodat ik dat nog even na kan spelen of de volgende keer met de rijinstructeur kan bespreken?

 

 

Hebben jullie dit ook getest bij rijscholen?

Ja, ik zit vandaag een dagje in Amsterdam bij verkeersschool Neelen en heb daar zojuist met wat collega’s gesproken. Zij geven met name aan dat niet alleen de analyse in het nu – welke les heb je gehad en welke aandachtspunten – maar ook de aandacht achteraf handig is. Stel dat je 25 of 30 rijinstructeurs hebt, hoeveel procent van je rijlessen rijd je eigenlijk op de snelweg en hoeveel in de stad? Rijdt de ene instructeur een andere route dan de ander en hoeveel kilometer rijd je eigenlijk in een rijles? Al dat soort inzichten maakt dat je als ware slimmer kunt ondernemen met je rijschool.

 

Zitten jullie nu nog in een soort pilotfase?

Grappig dat je dat aangeeft. Je kunt het natuurlijk zien als een soort proef. We willen het voor, maar zeker ook door, rijscholen laten ontwikkelen door goed te luisteren naar de klant. Dus dat kan je inderdaad wel beschouwen als een pilot, maar het product zelf is al klaar. Ook niet-Dation rijscholen kunnen zich eenvoudig aanmelden voor YesHugo.

 

Dus rijscholen kunnen het al gebruiken?

Ja, zeker. Vandaag starten we met zes voertuigen bij Verkeersschool Neelen, dus dat is een soort startgroepje. Uiteindelijk willen we daar alle lesauto’s van categorie B mee uitrusten.

 

Het bedrijf achter YesHugo is dus ook het moederbedrijf van Dation?

Ja, en dat is een zorg die we weg kunnen nemen. Alles wordt onder één vlag ontwikkeld, dus de developers van YesHugo zitten echt letterlijk naast die van Dation. Dus als je zelf twee systemen zou selecteren – een rijschoolpakket en een rittenregistratiepakket – is het nog maar de vraag of je die twee systemen gekoppeld krijgt. En dat hebben we nu, vanaf dag één opgelost.

 

Is de app een aanvulling op Dation, misten jullie daar wat?

Ja, want Dation is planning, administratie en facturatie. Naast alle modules die we daar aanbieden, kun je rittenregistratie zien als een soort extra module. Je voegt namelijk alle intelligentie vanuit de auto toe aan alles wat Dation al te bieden heeft.

 

Supportteam

Hebben Dation-gebruikers ook voordelen als ze YesHugo willen gebruiken?

Ja, dat is weer een voordeel van samen onder één vlag werken. Mocht je een vraag hebben over YesHugo of Dation, dan neem je contact op met dezelfde collega’s. Zij zijn onderlegd in beide producten, je hebt dus één aanspreekpunt. We kunnen het ook zo voor je regelen dat, in plaats van dat je twee contracten afsluit, het netjes onder één Dation-contract valt. Op deze manier heb je één aanspreekpunt en één factuuradres, dus ook in je administratie maken we zaken wat makkelijker.

 

Meer weten? Lees hier verder.

 

Bekijk het hele interview hieronder