< Terug naar blogoverzicht

Start zo optimaal mogelijk na corona!

Het is zo ver, je mag weer gaan lessen vanaf 11 mei! Je hebt de afgelopen weken waarschijnlijk geen nieuwe afspraken gepland met je leerlingen, dus moet je nu aan de slag om je agenda weer te vullen. Om je goed op weg te helpen om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan, hebben we een aantal handige tips voor je op rij gezet.

Communiceer met je klanten

Het klinkt als een open deur, maar zorg dat je zo snel mogelijk communiceert naar al je actieve leerlingen. Leg je leerlingen uit wat ze de komende dagen van jou en het CBR mogen verwachten, zodat jouw leerlingen en hun ouders niet met vragen thuiszitten.

Wanneer ga je weer beginnen? Neem jij contact op met je leerling of laat je ze zelf plannen? Wanneer gaat het CBR weer open en kan men een theorie- of praktijkexamen verwachten? Welke maatregelingen tref jij om verantwoord les te geven? Denk aan uitleg over wel/niet rijden met een medeleerling achterin, ontsmet je de auto na elke les? Rij je met een mondkapje?

Adviseer al je leerlingen om voor en na de rijles de handen goed te wassen. Heb je je theorielokaal coronaproof ingericht met 1,5m afstand? Dit is ook leuk om te delen in je communicatie, dan heb je wat meer beeld bij de tekst! Kortom, er zijn genoeg zaken te bedenken om over te communiceren.

Het beste communiceer je via 3 kanalen: Whatsapp, e-mail en post het op social media. Lees hier hoe je razendsnel je klanten een whatsapp bericht stuurt.

Lees hier hoe je al je actieve klanten een e-mail verzendt.

E-mail verzenden

Communiceer duidelijk hoe je de veiligheid waarborgt

Check aan het begin van de werkdag bij je instructeurs en elke rijles bij elke leerling de volgende twee zaken. We raden je aan ook dit mee te nemen in je communicatie naar de klanten, zodat zij weten dat jij serieus om gaat met het beperken van de risico’s. Print deze twee vragen uit en leg dit blad in je voertuig(en), zodat je niet vergeet elke rijles opnieuw deze twee vragen te stellen.

  • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
  • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten,
    verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Leg uit, zowel in je communicatie vooraf, als op het uitgeprinte blad in je voertuig, dat de rijles geen doorgang kan hebben als een van de twee vragen met ‘Ja’ beantwoord wordt.

Werk met plangroepen om snel je bezetting in te zien

Werk je met meerdere instructeurs? Dan raden we je aan om plangroepen aan te maken in de agenda. Hiermee kun je snel schakelen tussen bijvoorbeeld de A/AM/B docenten, RIS docenten of instructeurs die proeflessen geven. Handig om snel alle instructeurs op te roepen en snel in te zien waar je nog plek hebt in de agenda. Lees in dit artikel alles over het aanmaken en werken met plangroepen in Dation.

Plangroepen

Controleer of je geen leerling vergeten bent

Zet nu alvast in je agenda dat je vrijdag 15 mei controleert of er ondanks al je goede communicatie niet een leerling vergeten is om opnieuw in te plannen. Niet elke leerling is proactief en het kan zomaar zijn dat je daardoor iemand misloopt. Er bestaat in Dation een handige functie om dit snel te controleren.

Ga in het menu Leerlingen bovenin naar de zoekfilters. Klik op het vinkje ‘Zonder lessen tussen’ en kies als periode 01-04-2020 t/m 31-05-2020 en druk op Zoeken. Elk leerlingen die niet in deze periode in de agenda staat wordt nu getoond; dit zijn de leerlingen die nog niet succesvol ingepland zijn.

Check je regelingen en pas je liquiditeitsplan aan

Grote kans dat je net je TOGS, Tozo en/of andere regelingen hebt aangevraagd of ontvangen, mag je ineens weer rijden en omzet maken. Welke invloed heeft de omzet die nu weer binnen gaat komen op de regelingen die je getroffen hebt.

Je hoort alles over slim bijstellen van je begroting en plannen tijdens de Week van de Rijschool. Meld je aan voor de webinars, zodat je deze live, of op een later tijdstip, terug kunt kijken en hier van kunt leren.

Aanmelden week van de rijschool.

Aanmelden