< Terug naar blogoverzicht

Frans-Bert Ruber van Rijschool Ruber kiest er juist nu voor om over te stappen naar Dation! In deze blog lees je wat hem al die jaren heeft tegengehouden, waarom hij nu de stap wel neemt en waarom hij het jou ook zou aanraden.  

Rijschool Ruber

✔ 5 instructeurs
✔ Categorie B
✔ 108 eerste examens per jaar
✔ 76% slagingspercentage (op eerste examens) 

De knoop doorgehakt

We werkten al sinds jaar en dag met een papieren agenda en hadden al jaren in de gaten dat dit niet de toekomst was. Het is simpelweg niet meer van deze tijd. Door de drukte binnen de rijscholen bleven we de keuze voor het starten met rijschoolsoftware eigenlijk steeds vooruitschuiven. Ik wilde mijzelf en mijn instructeurs niet belasten met extra werk uit een overstap van systemen. Ik was dan ook niet bang om te digitaliseren, maar wel voor de overstap.

Twee weken terug, eigenlijk net voor dat de crisis echt begon heb ik contact met Dation opgenomen. Ik had al een demonstratie van de rijschoolsoftware gehad, maar hikte tegen de overstap aan. Ik verwachtte dat wij op een gegeven moment onze werkzaamheden neer zouden moeten leggen. Dit was voor mij het besef dat juist deze periode het beste moment is om over te stappen op Dation 

“Ik was niet bang om te digitaliseren, maar wel voor de overstap. Door de goede support van Dation zijn wij binnen 1 dag van een papieren agenda succesvol overgestapt naar Dation Dashboard!“ 

Frans-Bert Ruber
Rijschool Ruber 

Overstappen binnen 1 dag

Uiteindelijk viel de overstap juist enorm mee. Door de goede support van onze Dation startcoach Chris zijn wij binnen 1 dag van een papieren agenda succesvol overgestapt naar Dation Dashboard!

Vlak voor de overstap hebben we een kick-off gesprek gevoerd met de startcoach. Op basis van een onze werkwijze en wensen heeft Dation alles ingericht zoals wij gewend zijn te werken, zodat we tijdens de training en overstap direct aan de slag konden. Zowel ik als mijn instructeurs zijn erg te spreken over deze aanpak en duidelijke structuur.

We hebben de overstap heel bewust nu gedaan. Helaas liggen alle werkzaamheden rondom onze rijschool stil, maar dat zorgde er wel voor dat wij ons samen met onze startcoach Chris volledig konden focussen op de overstap. We hebben (met gepaste afstand) onze instructeurs kunnen trainen om te werken met Dation Dashboard, zodat we na deze crisis klaar zijn voor de toekomst! 

Klaar voor de toekomst

Nu we al onze processen geautomatiseerd hebben met Dation durf ik te stellen dat wij met onze rijschool meer dan eens klaar zijn voor de toekomst. De financiële administratie is enorm vereenvoudigd, het contact met leerling en ouder is verbeterd en bovendien hebben we allemaal een veel beter inzicht in de voortgang van de leerlingen.

Met de vele koppelingen en modules die aanwezig zijn in Dation liggen er volop kansen om te blijven professionaliseren. Met behulp van de startcoach en het grote supportteam van Dation worden we erg goed begeleid en non-stop voorzien van tips en adviezen om te verbeteren.

Bekijk het Dation Overstap plan